Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Να μην περάσουν οι απολύσεις στα Σούπερ Μάρκετ «Carrefour-Μαρινόπουλος»

το λάβαμε και το δημοσιεύουμε:
Να μην περάσουν οι απολύσεις στα Σούπερ Μάρκετ «Carrefour-Μαρινόπουλος»

Η «Πρωτοβουλία Εργαζόμενων Καρδίτσας» καταγγέλλει τις απολύσεις 40 εργαζόμενων που έγιναν στο σούπερ μάρκετ της «Carrefour-Μαρινόπουλος» στο OLYMPIA MALL.
Οι απολύσεις στη «Carrefour-Μαρινόπουλος» έρχονται να προστεθούν στις δεκάδες και εκατοντάδες απολύσεις που γίνονται καθημερινά, στη περιοχή μας αλλά και γενικότερα, με δημοσιότητα ή χωρίς δημοσιότητα, που φουσκώνουν το ποτάμι της ανεργίας και οδηγούν χιλιάδες εργατικές οικογένειες στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Η εργοδοσία και το κεφάλαιο αποθρασύνθηκαν και προχωρούν σε αλλεπάλληλες μαζικές απολύσεις γιατί έχουν το «πράσινο φως» και τις πλάτες της κυβέρνησης. Οι διαδοχικοί αντεργατικοί νόμοι που ψηφίζονται από το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, οι νόμοι που μειώνουν-καταργούν την αποζημίωση απόλυσης, που επιτρέπουν τις μαζικές απολύσεις, που καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις, που νομιμοποιούν τη μαύρη-ανασφάλιστη εργασία, που επιτρέπουν τα μειωμένα και ελαστικά ωράρια κλπ είναι που «έλυσαν τα χέρια» των μεγαλοεργοδοτών και άνοιξαν την όρεξη στο κεφάλαιο.
Η «Πρωτοβουλία Εργαζομένων Καρδίτσας» καλεί τους εργαζόμενους, τους μαζικούς φορείς, σωματεία, συνδικάτα κλπ να καταγγείλουν τις απολύσεις, να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στους 40 συναδέλφους τους, να απαιτήσουν την επαναπρόσληψη των απολυμένων. Καμία απόλυση δεν είναι δικαιολογημένη, καμία απόλυση δεν είναι αναπόφευκτη. Να μην περάσουν οι απολύσεις! Να μην περάσουν οι μανούβρες της εργοδοσίας που επιχειρεί με την επιλεκτική επαναπρόσληψη απολυμένων να διασπάσει τους εργαζόμενους. Να μην περάσουν οι διαχωριστικές γραμμές που θέλουν να βάλουν μέσα στους εργαζόμενους οι εργατοπατέρες συνδικαλιστές.
Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα για επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων, με όλα τα δικαιώματα που είχαν πριν την απόλυση και χωρίς μειωμένη απασχόληση (3ωρα-4ωρα) που απλά θα «μοιράσει» την ανεργία σε περισσότερους εργαζόμενους της «Carrefour-Μαρινόπουλος». Στην εποχή του μνημονίου, στην εποχή που το σύστημα και το κεφάλαιο επιτίθενται για να γκρεμίσουν ότι απέμεινε από τα εργατικά δικαιώματα και καταχτήσεις, οι εργαζόμενοι έχουν μία και μόνη διέξοδο: ΤΟ ΜΑΖΙΚΟ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ, ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ, ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου