Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

Όλοι στην απεργία-όλοι στη πλατεία

μας το έστειλαν και το δημοσιεύουμε:
Τετάρτη 19/10 & Πέμπτη 20/10: 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Όλοι στην απεργία-όλοι στη πλατεία
Κάτω τα βάρβαρα μέτρα - Θέλουμε πίσω τη ζωή μας

Μειώνουν μισθούς και συντάξεις, απολύουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, καταργούν τη μονιμότητα, καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις, λεηλατούν τα ασφαλιστικά ταμεία, σπέρνουν τη φτώχεια και την ανεργία, μας χαρατσώνουν με απανωτές «έκτακτες» εισφορές, ετοιμάζουν νέες περικοπές και νέες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, επικουρικές, εφάπαξ, μας γονατίζουν με την φορομπηξία, τη φοροτρομοκρατία, τη φοροαφαίμαξη…
Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.
Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν είναι μπόρα που θα περάσει. Έρχονται κ’ άλλα. Η δική μας αδράνεια τους ανοίγει την όρεξη. Θέλουν να μας επιστρέψουν στην Ελλάδα του ’50. Μια Ελλάδα της ανεργίας και της μετανάστευσης, χωρίς παιδεία-υγεία-κοινωνική μέριμνα-ασφάλιση, με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, με μισθούς πείνας και με συντάξεις ελεημοσύνη... Αυτά απαιτούν οι επικυρίαρχοι ιμπεριαλιστές, αυτά εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η τρόικα διατάζει, η Βουλή ψηφίζει! Λαός και χώρα εκποιούνται στους διεθνείς τοκογλύφους και στους ντόπιους dealer τους.
Το κεφάλαιο θέλει τη ρεβάνς. Θέλει να πάρει πίσω όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζόμενων, όλα όσα αναγκάστηκε να παραχωρήσει τις προηγούμενες δεκαετίες κάτω από την πίεση και τους διεκδικητικούς αγώνες του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος. Το σύστημα και τα κόμματά του μας γυρίζουν στον εργασιακό μεσαίωνα για να αποκατασταθούν οι όροι κερδοφορίας του κεφάλαιου
Η αποδιοργάνωση-αποσυγκρότηση του λαού, ο αποπροσανατολισμός, η ιδιώτευση, οι αυταπάτες, η χρόνια τώρα διάλυση του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση. Οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) έδειξαν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση, σπέρνουν αυταπάτες και αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους. «Για την τιμή των όπλων», κάτω από την πίεση των εργαζόμενων και λόγω της σφοδρότητας των αντιλαϊκών μέτρων, αναγκάζονται που και που σε κάποιες κινητοποιήσεις. Χωρίς συντονισμό, χωρίς συνέχεια, χωρίς κλιμάκωση μόνο και μόνο για να εκτονώσουν την οργή και την αγανάκτησή μας. Τα ίδια βλέπουμε και στη Καρδίτσα που η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο δεν κάνουν τίποτα για την ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζόμενων, παραιτήθηκαν από την οργάνωση του αγώνα και εκφυλίζουν τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε …οικογενειακές συναθροίσεις συνδικαλιστών, διακριτικά και απόμερα, με τη συμμετοχή μόνο κάποιων Δ.Σ.
Είμαστε πολλοί και είμαστε παντού!
Οι μεγαλειώδεις περσινές κινητοποιήσεις του Μάη-Ιούνη, οι εκατοντάδες χιλιάδες λαού που βούλιαξαν τις πλατείες, που συμμετείχαν στις απεργίες και στις διαδηλώσεις, που συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ και την κυβέρνηση έδειξαν τη δύναμη που κρύβει η πάλη του λαού. Δεν καταφέραμε βέβαια να ανατρέψουμε το Μνημόνιο. Όμως ο λαϊκός ξεσηκωμός καθυστέρησε την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, μπλόκαρε τα επιτελεία του συστήματος, δημιούργησε πολιτική κρίση και οδήγησε σε (προσωρινή έστω) παραίτηση του Παπανδρέου. Στους δρόμους και στις πλατείες φάνηκε η δύναμη που κρύβει η συλλογική πάλη, η δύναμη που κρύβει το μαζικό λαϊκό κίνημα, η δύναμη του αγώνα. Αυτόν το δρόμο πρέπει να συνεχίσουμε. Πιο μαζικά, πιο δυνατά, πιο αποφασισμένα.
• Για την ανατροπή του Μνημόνιου.
• Για να φύγει η τρόικα από τη χώρα.
Σάββατο 15/10, «παγκόσμια ημέρα των πλατειών»: στις 7 μμ βγαίνουμε πάλι στη πλατεία
Τετάρτη 19/10 & Πέμπτη 20/10: ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ στις 10 πμ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου