Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

ενάντια στα χαράτσια και στη Φαναρίου

Μου στάλθηκε κείμενο υπογραφών που διακινήθηκε και υπογράφηκε από κατοίκους της συνοικίας Φαναρίου στη διάρκεια της συνέλευσης γα τα χαράτσια που έγινε τη Τρίτη 1/11 σε καφενείο της συνοικίας. Ήταν μια καλή συνέλευση που οργανώθηκε από τους "Πολίτες ενάντια στα χαράτσια" και την παρακολούθησαν αρκετοί κάτοικοι της γειτονιάς. Ήδη υπέγραψαν το κείμενο 18 κάτοικοι της Φαναρίου και η συγκέντρωση υπογραφών συνεχίζεται. Το κείμενο είναι το εξής:

ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΦΗΕμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο είμαστε κάτοικοι της συνοικίας Φαναρίου του Δήμου Καρδίτσας που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τρίτη 1 Νοέμβρη στη γειτονιά μας για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε με τι τρόπους θα αντιδράσουμε και θα αποκρούσουμε τα άδικα και εκβιαστικά χαράτσια της ΔΕΗ. Όπως όλοι, βλέπουμε και εμείς το φάσμα της φτώχειας και της πείνας να απλώνεται ραγδαία. Οι ουρές της ανεργίας επεκτείνονται. Κάτω από τις προσταγές της τρόικας, η κυβέρνηση και το υπόλοιπο αστικό συνάφι έχουν βαλθεί να λεηλατήσουν ό,τι μας έχει απομείνει: μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα. Να μας στερήσουν αυτά που αποκτήσαμε με κόπους μιας ζωής.
Και σήμερα, σε ένα αποκορύφωμα της βάρβαρης πολιτικής τους (που σίγουρα δεν θα είναι το τελευταίο), μετά τα χαράτσια «αλληλεγγύης» έρχονται και τα χαράτσια της ΔΕΗ για να μας αποτελειώσουν. Με όρους ωμού εκβιασμού και με την απειλή της άμεσης διακοπής του ρεύματος, χιλιάδες νοικοκυριά καλούνται να πληρώσουν εκατοντάδες ευρώ μέσα σε... σαράντα μέρες. Την ώρα που χιλιάδες οικογένειες δεν έχουν καν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ!
Δεν θα το ανεχτούμε! Δεν θα υποκύψουμε σε αυτόν τον εκβιασμό! Δεν θα πληρώσουμε τα χαράτσια που μας επιβάλατε. Δεν θα νομιμοποιήσουμε τη ληστρική σας πολιτική που μας οδηγεί στην εξόντωση!
Θα αντισταθούμε! Συλλογικά και αποφασιστικά! Με όπλο την αλληλεγγύη! Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε συνοικία, θα οργανώσουμε την πάλη μας. Φτιάχνοντας επιτροπές αγώνα, ανοιχτές σε όλους, με κάλεσμα προς όλους.
Θα μας βρείτε μπροστά σας! Δεν θα επιτρέψουμε να μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, καμιά οικογένεια χωρίς θέρμανση, κανένας συνάνθρωπός μας πεινασμένος, κανένας μόνος του! Εκεί που εσείς σπέρνετε την απελπισία, τη μοιρολατρία και την απογοήτευση, εμείς θα σπείρουμε την ελπίδα και τη διάθεση για αγώνα και διεκδίκηση.
Γιατί αν δεν σας σταματήσουμε εμείς,
εσείς δεν πρόκειται να σταματήσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου