Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

Ο Παλαμάς «μας έβαλε τα γυαλιά»

Το έγραψα και σε παλαιότερη ανάρτηση: Η Καρδίτσα αποτελεί «φτωχό συγγενή» στο κίνημα κατά των χαρατσιών. Έχει να επιδείξει τις λιγότερες ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΕΣ διαδικασίες από οποιαδήποτε άλλη πόλη. Φωτεινή εξαίρεση αποτελεί ο Παλαμάς. Που με μπροστάρη τον Αγροτικό Σύλλογο το κίνημα ενάντια στα χαράτσια πήρε μαζικές διαστάσεις, ανέπτυξε συλλογικές δράσεις και συσπείρωσε εκατοντάδες Παλαμιώτες.

Η τελευταία Ανακοίνωση της «Επιτροπής Ενάντια στο Χαράτσι»:Μην τολμήσει η ΔΕΗ να κόψει κανενός το ρεύμα!!Συνεχίζεται η κατάθεση δηλώσεων των πολιτών οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών ακινήτων (χαράτσι) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Ήδη, όπως είναι γνωστό, έχουν παραδοθεί στη ΔΕΗ Καρδίτσας περί τις 500 δηλώσεις με όλα τα σχετικά δικαιολογητικά (φωτοτυπίες: του λογαριασμού ΔΕΗ, της απόδειξης πληρωμής του ρεύματος σε ATM και της αστυνομικής ταυτότητας).
Παράλληλα, έχει κατατεθεί εξώδικο προς την ΔΕΗ, με το οποίο ζητείται η μη διακοπή της ηλεκτροδότησης στις συγκεκριμένες παροχές στις οποίες έχει μεν πληρωθεί ο λογαριασμός ρεύματος αλλά όχι το χαράτσι.
Ως «Επιτροπή Ενάντια στο Χαράτσι» του δήμου Παλαμά, απευθυνόμαστε προς τη ΔΕΗ και τους λέμε: Μην τολμήσει κανείς να κόψει το ρεύμα σε κανένα νοικοκυριό του Παλαμά και των τοπικών κοινοτήτων του δήμου μας.
Παραπληροφόρηση
Με τη λήξη της προθεσμίας των 80 ημερών για τους πρώτους λογαριασμούς της ΔΕΗ που είχαν μέσα και το χαράτσι, πολλά «παπαγαλάκια» κυρίως των αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης, άρχισαν να δημοσιεύουν δήθεν αποφάσεις της ΔΕΗ που αναφέρονταν σε διακοπή ηλεκτροδότησης εκείνων που δεν πλήρωσαν το χαράτσι. Τα δημοσιεύματα αυτά, που αναπαρήγαγε και ο ηλεκτρονικός και ο τοπικός Τύπος, ήταν τουλάχιστον ανακριβή, και είχαν στόχο να τρομοκρατήσουν όσους συμπολίτες μας (αλλά και άλλων περιοχών πολίτες) ακολούθησαν τη διαδικασία που επιλέξαμε για πληρωμή ρεύματος χωρίς το χαράτσι…
Η έκδοση αυτών των διακοπών ηλεκτρικού αφορά παλιότερους λογαριασμούς της ΔΕΗ που δεν συμπεριλάμβαναν το χαράτσι, όπως ανακοίνωσε και το ίδιο το υπουργείο Οικονομίας.
Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στους συνδημότες μας ότι εκκρεμεί ακόμα η έκδοση απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με το θέμα της συνταγματικότητας του μέτρου της πληρωμής ειδικού τέλους ακινήτων μέσω ΔΕΗ. Η απόφαση θα ληφθεί μέσα στον επόμενο μήνα.
Ακόμα θέλουμε να πούμε στους πολίτες που έχουν απλήρωτο το λογαριασμό και δεν επιθυμούν να πληρώσουν το χαράτσι, να πληρώσουν μόνο το ρεύμα και να φέρουν στην Επιτροπή τα παραπάνω δικαιολογητικά.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να έρχονται στον Αγροτικό Σύλλογο Παλαμά κάθε μέρα 6-8μμ και στο γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας Παλαμά (δίπλα στην είσοδο του Δημαρχείου) καθημερινά 10-12 πμ.
Καλούμε όλους τους συνδημότες μας να συνεχίζουν να μην πληρώνουν το χαράτσι μέσω ΔΕΗ και τους ζητάμε να ΜΗΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ για πιθανή διακοπή ηλεκτροδότησης όταν έχουν πληρωμένη την αξία του ρεύματος.
Τέλος, ανακοινώνουμε ότι την επόμενη Δευτέρα 23/1/2012 στις 7μμ, θα γίνει λαϊκή συνέλευση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Παλαμά, για ενημέρωση και καλύτερο συντονισμό.
«ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ»
(Δήμου Παλαμά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου