Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Η ΔΕΥΑΚ υπό... εργατικό έλεγχο!

Επιστολή του Δημοτικού Σύμβουλου κ. Γ. Χατζοπλάκη δημοσιεύθηκε στα τοπικά φύλλα της Κυριακής 10/5, στη οποία, μεταξύ των άλλων, καταγγέλλει ότι το σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ πήρε απόφαση με την οποία ζητάει από το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ να αυξηθεί η τιμή του νερού προκειμένου να εξασφαλιστεί η μισθοδοσία τους! Δεν γνωρίζω αν αληθεύει το γεγονός. Δεν συμμερίζομαι όμως και θεωρώ υπερβολικές τις αντιδράσεις του κ. Χατζοπλάκη. Αντίθετα, χαιρετίζω την απόφαση των εργαζόμενων σαν ένα βήμα προς την κατεύθυνση της αυτοδιαχείρισης των εργαζόμενων, του εργατικού ελέγχου στις επιχειρήσεις και του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της κοινωνίας μας γενικότερα. Όπως ο καθένας μας αντιλαμβάνεται, πρόκειται για γεγονός πρωτόγνωρο και πρωτοποριακό για τα δημοτικά μας πράγματα. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΚ αποκτούν – επιτέλους – λόγο για την πορεία της μεγαλύτερης δημοτικής μας επιχείρησης! Παίρνουν στα δικά τους στιβαρά χέρια το τιμόνι της επιχείρησης και διαμορφώνουν την τιμολογιακή της πολιτική! Για άλλη μια φορά, Διευθυντές, Προϊστάμενοι και λοιπά μεγαλοστελέχη της ΔΕΥΑΚ (οι οποίοι ως γνωστόν συμμετέχουν από κοινού στο ίδιο σωματείο με τους γραφιάδες, ταμίες, οδηγούς, χειριστές, σκαφτιάδες και λοιπούς εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ) αξιοποιούν δημιουργικά τις γνώσεις που απέκτησαν κατά τη θητεία τους – παρέα με τον κ. Χατζοπλάκη – στη ΚΝΕ και στο «Ρήγα». Μια, δύο, τρεις… πολλές δημοτικές, συνεταιριστικές, κρατικές κλπ επιχειρήσεις, μια, δύο, τρεις… πολλές συμμετοχές (κομματικές) στις διοικήσεις τους, ένας, δύο, τρεις… πολλοί βουλευτές και …νάτος ο σοσιαλισμός. Χωρίς κινήματα, ανατροπές και άλλα τέτοια, ή – όπως θάλεγε και η κ Παπαρήγα – χωρίς να σπάσει ούτε μια βιτρίνα.
Απευθύνω λοιπόν κάλεσμα προς τους μαζικούς φορείς της πόλης μας, το ταξικό εργατικό κίνημα, το Εργατικό Κέντρο κ.λπ. να διατρανώσουν την αλληλεγγύη τους στο σωματείο εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ. Ενότητα και αγώνας μέχρι να αναγκάσουν σε υποχώρηση τους Βερίλη, Παλαμιώτη και σία οι οποίοι αντιδρούν και δεν θέλουν να αυξηθεί η τιμή του νερού! Τη νίκη τη φέρνει ο αγώνας!

4 σχόλια:

  1. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ ΣΤΟ ...
    ΒΕΡΙΛΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΛΑΜΙΩΤΗ; ΑΞΙΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφήστε τις πονηριές! Το πουλημένο σωματείο πήρε την απόφαση κατ' εντολή Παλαμιώτη, για να τον διευκολύνει στις αυξήσεις που δε μπορεί να "περάσει" απ' το Δ.Σ. της ΔΕΤΑΚ!
    Για τις υπέρογκες αυξήσεις στους ήδη παχυλούς μισθούς της Ρήγα και του Καρελά, ούτε λέξη!
    Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λετε ολα αυτα να έγινα για να περάσει ανωδυνα τις αυξησεις ο καλός Παλαμιωτης? Μπα δεν το πιστευω. Ο Τέγος και Τσιπρας καραδοκούν! Πιστευω οτι η φτωχεια φερνει γκρινια. Ο σωζων εαυτον σωθητω. Αυτο ειναι το σοβαρότερο προβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή