Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

επικοινωνιακά κόλπα και μικροπολιτικές πονηριές!

Πέμπτη 14 Μαΐου 2009, Εφημερίδα «ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ», σελίδα 3η, πάνω δεξιά:
Υπέρτιτλος: «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜ. ΣΙΟΥΦΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ»
Τίτλος (έντονα): «Άλλα 15 εκατ. ευρώ για το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του Νομού Καρδίτσας»
Φωτογραφία: Δημήτριος Σιούφας
Εσείς τώρα τι καταλάβατε; Τα πήραμε ως Νομός τα 15 εκατομμύρια ή ΘΑ τα πάρουμε; Εγκρίθηκαν ή δεν εγκρίθηκαν; Μήπως αναμένεται μόνο η εκταμίευσή τους; Όσοι είχαν την υπομονή να διαβάσουν τα ψιλά γράμματα του δελτίου τύπου, θα διαπίστωσαν ότι τίποτα δεν συμβαίνει από αυτά και απλά ο κ. Σιούφας έστειλε στον Υπουργό Οικονομίας μια επιστολή (τζάμπα είναι) και ζητάει να εγκριθούν «άλλα 15 εκατομμύρια» για το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του Ν. Καρδίτσας. Δεν θα ρωτήσω πόσο και αν συνάδουν τέτοια επικοινωνιακά κόλπα και τέτοιες μικροπολιτικές πονηριές με τον «θεσμό» του Προέδρου της Βουλής. Ούτε θα ρωτήσω πόσο και αν συνάδει στην κυβέρνηση του «σεμνά και ταπεινά» να χρησιμοποιείται ο κρατικός προϋπολογισμός για τον προεκλογικό αγώνα και τον προσωπική προβολή του κ. Σιούφα. Έτσι είναι μαθημένο το γκουβέρνο (παλιό και νέο) και αυτά ακριβώς συνάδουν στη «νέα διακυβέρνηση». Μόνο μια ερώτηση: Γιατί ο κ. Σιούφας ζητάει 15 και όχι 25 ή 35 εκατομμύρια; Γιατί αυτές οι τσιγκουνιές; Μήπως θεωρεί ο κ. Σιούφας ότι τα 15 εκατομμύρια φτάνουν και περισσεύουν για να λυθούν τα προβλήματα του Νομού; Εκτός και αν πρόκειται για ένα ακόμα επικοινωνιακό κόλπο: Κάθε βδομάδα θα στέλνουμε και από μια επιστολή, θάχουμε και μια «επικοινωνία» ή μια «παρέμβαση» σε κάποιο υπουργείο και θάχουν έτσι να γράφουν οι εφημερίδες.

4 σχόλια:

  1. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ! ΑΣΕ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΔΟΘΟΥΝ ΑΝ ΔΟΘΟΥΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΥΡΗΧΘΕΙ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ! ΠΑΝΤΩΣ Ο ΚΟΝΤΟΣ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ!! ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 50 ΕΚ ΕΥΡΩ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΣΙΟΥΦΑΣ (ΖΩΗ ΝΑΧΕΙ) ΘΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΤΙς ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΕΡΓΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντί να πείτε κανα «πάλι καλά» που έχουμε και κανα δυο ανθρώπους (εκ των οποίων ο ένας ΠΟΛΥ ισχυρός) στο «γκούβερνο» που λέτε και γίνεται και κανα έργο για εμάς και τα παιδιά μας στην Καρδίτσα μας, ασκείτε και «υψηλή κριτική» από πάνω. Καλά δηλαδή εσείς τώρα καταλάβατε ότι έτσι λειτουργούν τα πράγματα (όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως) και πειραχθήκατε τόσο πολύ; Δηλαδή τόσα χρόνια πως νομίζατε ότι αποφασίζονται και μοιράζονται τα χρήματα; Αυτόματα; Από μόνα τους; Και βέβαια ο κοντός θα δικαιούται να λέει ότι έφερε το νερό, όπως και ο Ταλιαδούρος ότι έφτιαξε το μουσικό γυμνάσιο, κ.λ.π, κ.λ.π. Δεν κατάλαβα δηλαδή, ποιος άλλος; Μήπως οι νομαρχαίοι και οι δημαρχαίοι που τσακώνονται για το ποιος θα ρίξει το τσιμέντο στις αυλές στα γυμναστήρια Παλαμά, Σοφάδων, Μουζακίου; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Όσο γιατί ζήτησε 15 και όχι 25 ή 35 (ή γιατί όχι και 115 θα έλεγα εγώ), είναι γνωστό και προφανώς εύκολα αντιληπτό από όλους όσους έχουν μία βασική γνώση της πολιτικής ότι αυτά είναι αποτελέσματα διαβουλεύσεων και διαπραγματεύσεων. Δεν ξύπνησε ξαφνικά ένα πρωί ο Σιούφας και είπε ας ζητήσω 15 (έξτρα, για να μην ξεχνιόμαστε) για την Καρδιτσάρα. Έγιναν οι διαπραγματεύσεις με το υπουργείο και κατέληξαν σε αυτό το ποσό. Και δεν θα έστελνε απλώς μία επιστολή έτσι στο ξεκάρφωτο, την οποία θα ανακοίνωνε κιόλας δημοσίως. Προφανώς για να το κάνει αυτό θα έχει τις διαβεβαιώσεις ότι τα λεφτά θα δοθούν, αλλιώς δεν θα εκτίθονταν έτσι. Όσο για τον «θεσμικό ρόλο του προέδρου της βουλής», δεν κατάλαβα, που κολλάει; Δηλαδή λέτε ότι επειδή είναι πρόεδρος της βουλής δεν πρέπει να ενδιαφέρεται για την Καρδίτσα; Ωραίοι καρδιτσιώτες. Άντε γιατί καλή η αντιπολίτευση και η εκ του ασφαλούς και ανώνυμη κριτική αλλά και η … έχει τα όριά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΛΥ ΔΕΞΙΟΥΛΗΣ ΕΙΣΑΙ ΑΛΛΑ ΜΗ ΖΟΡΙΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΟΥΦΑ ΣΟΥ? ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΤΑ ΕΒΑΛΕ? ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΝ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ! ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΓΑΛΜΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ? ΕΣΥ ΑΝΩΝΥΜΑ ΓΡΑΦΕΙΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας περιμένουμε την έγκριση της αύξησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή