Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε;

Επιδιώκοντας να συμβάλλω στον συνεχιζόμενο και εξαιρετικού ενδιαφέροντος δημόσιο διάλογο σχετικά με τη θέση που κράτησαν στο β’ γύρο των τοπικών εκλογών τα κόμματα και οι συνδυασμοί τους, παραθέτω ολόκληρη την ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Καρδίτσας» όπως δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο στις 11/11/2010:
«Ευχαριστούμε όλους όσους μας ψήφισαν, όσους μας στήριξαν, όλους όσους έδωσαν μαζί μας έναν καθαρό και τίμιο αγώνα, αταλάντευτα, αγνοώντας διλλήματα και εκβιασμούς.
Η διαφορετική άποψη που εκφράσαμε σε όλο τον προεκλογικό αγώνα μας, ενόχλησε τους εκφραστές του δικομματισμού. Έτσι τις τελευταίες μέρες συγκέντρωσαν εναντίον μας όλα τα μέσα που διαθέτουν ή διέθεταν από την μακροχρόνια κυβερνητική ενασχόλησή τους, με αποτέλεσμα να καταταγούμε τελικά τρίτοι και ως εκ τούτου εκτός του δεύτερου γύρου των εκλογών. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που εμείς προσδοκούσαμε, αλλά σε κάθε περίπτωση σεβόμαστε την απόφαση του λαού.
Οι εκτιμήσεις που κάναμε και οι απόψεις που εκφράσαμε προεκλογικά για τους δύο πρώτους συνδυασμούς, δεν αλλάζουν. Και οι δύο έχουν αποδεχθεί χωρίς επιφυλάξεις τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, έχουν αποδεχθεί τις επιταγές του μνημονίου, τις λογικές της φοροδοτικής αφαίμαξης των δημοτών, την εμπλοκή των ιδιωτικών εταιριών στις λειτουργίες του Δήμου, την ανάθεση έργων μέσω ΣΔΙΤ κλπ. Έχουν αποδεχθεί ότι θα διοικήσουν τον Δήμο με τέτοιες πολιτικές και τέτοιου είδους εργαλεία.
Εμείς, από την θέση που ο λαός της Καρδίτσας μας έταξε, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντά του, ενάντια σε κάθε αντιλαϊκή επιλογή, σε κάθε φορομπηχτική επέλαση, σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης κοινωνικών παροχών. Τέλος διαψεύδουμε κατηγορηματικά τις άθλιες συκοφαντίες που μας αποδίδουν περί συνεργασιών, συναλλαγών, αποδοχής αξιωμάτων κλπ.. Τις πρακτικές αυτές τις καταγγείλαμε εδώ και τέσσερα χρόνια και φυσικά δεν είμαστε εμείς που θα τις εφαρμόσουμε σήμερα.
Για την ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Χρήστος Τέγος»
Επειδή εγώ δεν κατάλαβα τι λέει η ανακοίνωση, ζητώ την συνδρομή σας. Ποιά ήταν τελικά η θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Καρδίτσας» για το β’ γύρο; Αποχή; Άκυρο; Λευκό; Ψήφο στον καλύτερο; Ψήφο κατά συνείδηση; Βερίλη; Παπαλό; Κανέναν; Ή απλά «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε»; Πάσα διευκρίνιση δεκτή.

1 σχόλιο:

  1. kalispera..mallon den tha pareis apantisi file mou....eidika apo ton Ko Tego..ap oti akougotan oli tin deyteri evdomada se oli tin karditsa emoize me (psifo kata syneidisi)........alla pes mou se parakalo...poia syneidisi??? tou Kou Tegou? an einai etsi yparxei loipon APANTISI!!!!! ARISTERODEKSIA SYNERGASIA!!!!! Ante loipon Xrhsto...kali dynami stin kainourgia sou protovoulia.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή