Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Συνδιοίκηση: Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες

Τι; Δεν τραβάς άλλο κουπί; Μα όλοι στην ίδια βάρκα δεν είμαστε;

Μια καταγγελία:

Η ΕΣΑΚ ΟΤΑ καταγγέλλει την Αποκεντρωμένη διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας για τον αποκλεισμό από τις εκλογές των αιρετών για υπηρεσιακά συμβούλια των μονίμων υπαλλήλων, του ψηφοδελτίου της ΕΣΑΚ ΟΤΑ, με το πρόσχημα της μη συμμετοχής γυναικών σ’ αυτό.

Να σημειωθεί ότι στην σχετική εγκύκλιο που στάλθηκε για τις εκλογές δεν υπήρχε απολύτως καμιά σχετική αναφορά για ποσόστωση γυναικών στα ψηφοδέλτια. Δεν δόθηκε επίσης καμιά πειστική εξήγηση για τον αποκλεισμό του ψηφοδελτίου μας από τους υπεύθυνους της αποκεντρωμένης διοίκησης. Το αποκορύφωμα της προκλητικής συμπεριφοράς τους είναι δεν δέχτηκαν την ένσταση μας με την δικαιολογία ότι είναι…εκπρόθεσμη, αν και δεν είχαν ενημερώσει σχετικά.
Η ΕΣΑΚ ΟΤΑ καλεί τους μόνιμους υπαλλήλους να απέχουν από την διαδικασία της εκλογής αιρετών εκπροσώπων διαμαρτυρόμενοι για τον αποκλεισμό της ΕΣΑΚ ΟΤΑ. Ταυτόχρονα καλεί τους εργαζόμενους με σχέση αορίστου χρόνου να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιο της ΕΣΑΚ ΟΤΑ στις αντίστοιχες εκλογές δυναμώνοντας την ταξική φωνή σε ένα κλάδο που πλήττεται με βίαιες και σαρωτικές αλλαγές.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΑΚ ΟΤΑ
ΑΓΓΕΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
Και κάποια ερωτήματα:
Γιατί γκρινιάζει και διαμαρτύρεται η ΕΣΑΚ; Γιατί προσποιείται τη «μωρά παρθένα»; Δεν ξέρει ότι τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν είναι συνδικαλιστικά όργανα των εργαζόμενων αλλά κρατικός συνδικαλισμός; Δεν ξέρει ότι σ’ αυτά τον έλεγχο δεν τον έχουν οι εργαζόμενοι αλλά η εκάστοτε κυβέρνηση; Δεν ξέρει ότι είναι διοικητικά όργανα εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής; Δεν ξέρει ότι σ’ αυτά τα συμβούλια  η πλειοψηφία δεν εκλέγεται από τους εργαζόμενους αλλά διορίζεται από το κράτος; Δεν ξέρει ότι αυτά δεν είναι όργανα εκπροσώπησης των εργαζόμενων αλλά όργανα ενσωμάτωσης και αποπροσανατολισμού των εργαζόμενων; Δεν ξέρει ότι στήθηκαν για να εφαρμόζουν τους νόμους του κράτους όπως πχ για την αξιολόγηση, για τις απολύσεις και για όλα όσα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ αντιπαλεύουν δύο μήνες τώρα με τις κινητοποιήσεις τους; Και αν πράγματι δεν ξέρει, τουλάχιστον δεν αναρωτήθηκε η ΕΣΑΚ γιατί νοιάζονται για την «εκπροσώπηση» των εργαζόμενων αυτοί που ετοιμάζουν τις απολύσεις τους; Και αν αποκλείεται από τις εκλογές ένας συνδυασμός απλά και μόνο για την ποσόστωση των γυναικών, γιατί άραγε θα μετρήσει η γνώμη του για πιο ουσιαστικά ζητήματα; Και από πότε το συνδικαλιστικό κίνημα εξαρτάται από τις «εγκύκλιους» τους κράτους; Και δεν είναι υποκριτική και καιροσκοπική η ΑΠΟΧΗ που – «διαμαρτυρόμενοι για τον αποκλεισμό» – θυμήθηκε τώρα η ΕΣΑΚ; Και θάταν «όλα καλά και άγια» αν δεν αποκλείονταν ο συνδυασμός τους;  Και τέλος πάντων πόσο ακόμα πρέπει να τους «τρώνε οι κότες» για να ξεκόψουν από τα «πίτουρα»;   

2 σχόλια:

  1. Όταν συμμετέχει η ΕΣΑΚ στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια είναι "πίτουρα" ενώ όταν συμμετέχεται εσείς είναι "άλλη ρΟΤΑ";;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βασικα ποιανου ειναι αυτη η ανακοινωση; Αν, απ'οτι καταλαβα, προερχεται απο το χωρο της ταξικης πορειας ή άλλο μετωπικο σχημα του ΚΚΕ(μ-λ),ο ανωνυμος απο πανω κανει λαθος. Διοτι ποτε και κανενα μετωπικο σχημα του ΚΚΕ(μ-λ) δεν συμμετειχε στα συνδιοικητικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή