Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Στην παλιά τακτική της αστυνομικής τρομοκρατίας καταφεύγει η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, για να «σπείρει» τον φόβο στους αγρότες, ώστε να σταματήσουν την κινητοποίηση ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλία και θα κλιμακωθεί.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στην Ομοσπονδία, σε χωριά της Καρδίτσας, αστυνομικοί παρουσιάστηκαν στις πλατείες και κατέγραψαν τα τρακτέρ που βρίσκονται εκεί, ενώ σταμάτησαν και αγροτικά μηχανήματα που κινούνταν προς τους χώρους των συγκεντρώσεων για να κάνουν «ελέγχους» στους οδηγούς τους.
Θα πρέπει να καταλάβει η τρικομματική συγκυβέρνηση, που την ίδια τακτική χρησιμοποιεί και εναντίον των αγωνιζόμενων εργαζομένων στις συγκοινωνίες της Αθήνας, ότι η προσπάθεια τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων αγροτών και, γενικότερα, του αγροτικού κόσμου, θα πέσει στο κενό. Οι αγρότες έχουμε το θάρρος και τη δύναμη ν' αντιμετωπίσουμε τέτοιες ενέργειες, οι οποίες κινούνται στο «ντορό» που άνοιξαν προηγούμενες κυβερνήσεις, οργανώνοντας «επιχειρήσεις βουλκανιζατέρ» και «αγροτοδικεία» στα οποία έστειλαν χιλιάδες αγωνιστές του αγροτικού κινήματος.
Δε θα λυγίσουμε. Στην αδιάλλακτη στάση που, όπως φάνηκε και στη συνάντηση που είχαμε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τηρεί η συγκυβέρνηση έναντι των δίκαιων αιτημάτων και διεκδικήσεων των μικρομεσαίων αγροτών, είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι να απαντήσουμε με την αύξηση του αριθμού των τρακτέρ που θα βγουν στους δρόμους και την κλιμάκωση του αγώνα μας, με πιο προχωρημένες μορφές πάλης.
ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου