Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

ξανά για το ΚΙΕΡΙΟ

με καθυστέρηση το λάβαμε, με καθυστέρηση και το δημοσιεύουμε:

ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ-ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ «ΚΙΕΡΙΟ»
Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ καταγγέλλει την παραβίαση της κλαδικής σύμβασης των ξενοδοχοϋπαλλήλων από την επιχείρηση ΠΑΞΕΚ ΑΕ (ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟ) και την προσπάθεια να εξαναγκαστούν οι 19 εργαζόμενοι σε μείωση των μισθών τους κατά 12% μέσα από την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης.
Η εργοδοτική αυθαιρεσία της ΠΑΞΕΚ ΑΕ έχει το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση και πατάει στο αντεργατικό νομικό πλαίσιο για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων που ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας και του Μνημόνιου (άρθρο 13 Ν. 3899/2010 για τις επιχειρησιακές συμβάσεις). Συνένοχοι και συνυπεύθυνοι είναι και ο εργατοπατερίστικος συνδικαλισμός, τα ανύπαρκτα σωματεία-σφραγίδες καθώς και οι συνδικαλιστές-αχυράνθρωποι που χρόνια τώρα κυριαρχούν στο συνδικαλιστικό κίνημα, κεντρικά και στην πόλη μας, και ευθύνονται για τη σημερινή διάλυση και αποδιοργάνωση.
Είναι καθαρή πρόκληση να μειώνονται οι μισθοί (όπως θέλει να περάσει η εργοδοσία στο ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟ), σε μια περίοδο που δεν ανανεώνονται οι συλλογικές συμβάσεις, που οι μισθοί και τα μεροκάματα έχουν παγώσει σε εξευτελιστικά επίπεδα, που έχουν γίνει περικοπές και μειώσεις σε δώρα, επιδόματα, νυχτερινά, υπερωρίες κλπ, που ο πληθωρισμός, η ακρίβεια και η φορομπηξία εξανεμίζουν το εισόδημα των εργαζόμενων.
Η επιχειρησιακή σύμβαση της ΠΑΞΕΚ ΑΕ είναι η πρώτη που επιχειρείται να υλοποιηθεί στη χώρα μας σύμφωνα με τον αντεργατικό Ν. 3899/2010 του ΠΑΣΟΚ. Είναι φανερό ότι αυτή δεν αφορά μόνο τους 19 εργαζόμενους στο ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟ. Αν περάσει και γίνουν οι μειώσεις των μισθών στη ΠΑΞΕΚ ΑΕ, τότε ανοίγει ο δρόμος (και η όρεξη της εργοδοσίας) για να επεκταθούν οι επιχειρησιακές συμβάσεις και σε άλλες επιχειρήσεις, να γίνουν μειώσεις μισθών και σε άλλους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι της Καρδίτσας και μαζί η τοπική κοινωνία οφείλουμε να δείξουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου ΚΙΕΡΙΟ. Να προστατέψουμε το εισόδημά τους και τις θέσεις εργασίας. Να καταγγείλουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία και την παραβίαση της κλαδικής σύμβασης. Να μην περάσουν οι εκβιασμοί και οι απειλές της εργοδοσίας. Να μην περάσει η επιχειρησιακή σύμβαση.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της πόλης μας, τα σωματεία, τα συνδικάτα, τους συλλόγους, τους μαζικούς φορείς σε ένα ενιαίο, πλατύ μέτωπο αντίστασης, για ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, για ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ-ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ «ΚΙΕΡΙΟ». Μας αφορά όλους.
Καρδίτσα 3-5-2011
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου