Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

απολύσεις και στην EXCEL A.E.

από την www.karditsanews.gr
Καταγγέλλουμε την επιχείρηση παραγωγής χρωμάτων «EXCEL Α।Ε.» η οποία το τελευταίο διάστημα έχει προβεί σε σειρά απολύσεων στο προσωπικό της.
Συγκεκριμένα, πριν το Πάσχα απολύθηκαν δυο εργαζόμενοι και κάτω από πιέσεις αναγκάστηκε σε παραίτηση ένας ακόμη εργαζόμενος. Η συγκεκριμένη επιχείρηση όλα τα προηγούμενα χρόνια και παρά την κρίση, παραμένει μια κερδοφόρα επιχείρηση. Η εργοδοσία της επιχείρησης προκειμένου να δικαιολογήσει τις απαράδεκτες αυτές απολύσεις δεν δίστασε να καταφύγει στις συκοφαντίες ενάντια στους απολυμένους, διοχετεύοντας ψεύδη για δήθεν οικονομικές ατασθαλίες.
Η τακτική της επιχείρησης συνεχίστηκε πριν λίγες ημέρες, όταν το «ραβασάκι» της απόλυσης έφτασε και στον πρόεδρο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων νομού Καρδίτσας, ο οποίος εργάζεται εκεί και όπως ήταν φυσικό μαζί με το Σωματείο υπερασπίστηκε τους απολυμένους συναδέλφους του στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπου απαιτήθηκε να πάρουν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους.
Η εργοδοσία της επιχείρησης «EXCEL A.E.» γνωρίζει ότι από τον Νόμο δεν μπορεί να απολύσει συνδικαλιστή και μάλιστα πρόεδρο κλαδικού σωματείου. Γνωρίζει επίσης και τις διαδικασίες και την υποχρέωση της να προσέρχεται σε «τριμερείς συναντήσεις» στην επιθεώρηση κάτι που παράνομα αρνείται, όταν πρόκειται να συναντηθεί με το Σωματείο. Η εργοδοσία συνεχίζει την απαράδεκτη τακτική της αψηφώντας την εργατική νομοθεσία.
Η εργοδοσία, ενώ προειδοποίησε εγγράφως τους υπαλλήλους για την επικείμενη απόλυσή τους, στη συνέχεια το αναίρεσε και τους απέλυε προφορικά, νωρίτερα από ότι η νομοθεσία ορίζει, φτάνοντας τελικά στην Επιθεώρηση Εργασίας μέσω δικηγόρου να αναδιπλώνεται στην πρώτη της απόφαση. Χρειάστηκαν επαναλαμβανόμενες πιέσεις, του Σωματείου αλλά και των ίδιων των εργαζομένων στην επιθεώρηση για να πάρουν το δώρο του Πάσχα.
Η πολιτική της κυβέρνησης, με την κατεδάφιση όλων των εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, είναι αυτή που δίνει αέρα σε τέτοιες πρακτικές, είναι αυτή που οπλίζει το θράσος και την ασυδοσία των εργοδοτών. Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σπιθαμή από τα δικαιώματά μας, δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Στην ίδια κατεύθυνση καλούμε και την αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας να μπει μπροστά ώστε να εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία
Καλούμε τους συνάδελφους να μη φοβούνται να καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά αυθαιρεσίας των εργοδοτών. Να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο τους. Μαζί να δώσουμε τη μάχη, να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας και τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να μην υποκύψει κανείς στις πιέσεις των εργοδοτών να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα να γραφτεί στο Σωματείο του.
Στις 11 Μάη, μέρα Πανελλαδικής απεργίας, ελάτε να δώσουμε παρόν και να φωνάξουμε ότι είμαστε αντίθετοι με αυτούς που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε।
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καρδίτσας

Ο πρόεδρος Η γραμματέας
Σαριδάκης Στέλιος Αναστασίου Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου