Κυριακή 13 Μαΐου 2012

το πραγματικό δίλημμα για το λαό

Άρθρο του Βαγγέλη Μπούτα, βουλευτή Καρδίτσας του ΚΚΕ, στις σημερινές τοπικές εφημερίδες:

Όλα όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες, οι παρασκηνιακές δηλαδή διαβουλεύσεις και τα παζάρια μεταξύ των κομμάτων της ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ- αλλά και ΔΗΜΑΡ, μέσα στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών, είναι μια διαδικασία που δεν αφορά τον λαό και τις ανάγκες του.
Πόσο μάλλον, που είτε παζαρεύοντας για «να τα βρούνε» κάποια από τα κόμματα στο σχηματισμό κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, είτε μιλώντας δημόσια με το βλέμμα στραμμένο σε νέες κάλπες ΣΥΡΙΖΑ, τα κόμματα αυτά βάζουν στο τραπέζι ή αξιοποιούν παλιά και νέα διλήμματα, προκειμένου να εγκλωβίσουν το λαό. Αν μεν σχηματίσουν κυβέρνηση, όλοι, δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί τον θέλουν να ελπίζει ότι ένας καλύτερος διαπραγματευτής θα τον σώσει σε βάθος χρόνου, ενώ αν ξαναπάμε σε εκλογές τον θέλουν εγκλωβισμένο στη λογική «να ψηφίσω να βγει μια κυβέρνηση γιατί χανόμαστε»!
Πάνω λοιπόν σ’ αυτήν την κοροϊδία των διερευνητικών έπαιξαν όλα τα κόμματα είτε πήραν, είτε δεν πήραν εντολή. Όλα πλην του ΚΚΕ που με συνέπεια στην πολιτική του, όπως είπε και προεκλογικά, δεν παζαρεύει πόσο σκόντο θα κάνει από αυτή του την αταλάντευτη θέση να είναι μαζί με το λαό, δε συμμετέχει σε κυβερνητικά παιχνίδια στο πολιτικό σύστημα, αφού αυτά εγκλωβίζουν το λαό σε μια πολύ συγκριμένη και πολύ αντιλαϊκή πολιτική.
Το ΚΚΕ λέει ξεκάθαρα ότι το πραγματικό δίλημμα είναι, αν θα μένει ο λαός μας κάτω από την μπότα μιας εξουσίας που τον εγκλωβίζει στην ΕΕ και στην πολιτική της, που όποια διαχείριση κι αν έχει, πες την αριστερή, πες τη σοσιαλδημοκρατική, πες την φιλελεύθερη κ.τ.λ. διαρκώς τσακίζει λαϊκά εισοδήματα και δικαιώματα ή αν θα επιλέξει ο λαός μας αποδέσμευση από την ΕΕ και τσάκισμα των μονοπωλίων δηλαδή των πραγματικών αφεντικών του Σαμαρά, του Τσίπρα, του Βενιζέλου, του Καμμένου κ.λ.π. Όσες κορώνες και αν βγάζει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ στα πλαίσια του ρόλου που του έχουν αναθέσει, αυτή είναι η πραγματικότητα.
Κάθε άλλο δίλημμα από αυτά που πλασάρονται στους διαξιφισμούς μεταξύ των κομμάτων που έχουν την ίδια ρότα είναι ψευτοδίλημμα που δεν πρέπει να πιάσει τόπο.
Δεν πρέπει π.χ. να πιάνει το δίλημμα ευρώ ή δραχμή στον εργαζόμενο, όταν και έτσι κι αλλιώς το πορτοφόλι του είναι άδειο.
Δεν αφορά το λαό το δίλημμα λιτότητα ή χαλάρωση, γιατί αυτό εκφράζει μόνο τον αντιθέσεις ανάμεσα σε μερίδες του κεφαλαίου, καθώς άλλα τμήματα του κεφαλαίου κερδίζουν στη μια περίπτωση κι άλλα στην άλλη.
Είναι κάλπικο το δίλημμα «μνημόνια»-«αντιμνημόνιο» γιατί και οι λεγόμενοι αντιμνημονιακοί δηλώνουν υποταγή στις συνθήκες της ΕΕ, εξειδίκευση των οποίων είναι τα
μέτρα του μνημονίου. Για να δούμε ο αριστερός κ. Τσίπρας γιατί στα πέντε σημεία που βαρύγδουπα ανήγγειλε για να συμφωνήσει αν θα συμμετέχει σε κυβέρνηση, δεν υπήρχε καμιά αναφορά για την ΚΑΠ (κοινή αγροτική πολιτική) που όπως καλά γνωρίζουν οι φτωχομεσαίοι αγρότες της Καρδίτσας τους ξεκλήρισε!!! Δεν υπήρχε, γιατί όπως ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και ο «αντιμνημονιακός» ΣΥΡΙΖΑ την δέχονται, την υποστηρίζουν κι όταν κι αν πάρουν εξουσία θα την εφαρμόσουν!!! Να σημειωθεί ότι η ΚΑΠ δεν είναι «μνημονιακό» μέτρο. Προϋπήρχε του μνημονίου. Είναι πολιτική της ΕΕ που ΣΥΡΙΖΑ προσκυνάει.
Δεν πρέπει να πιάσει το δίλημμα «αριστερά-δεξιά»ή«κεντροαριστερά - κεντροδεξιά», γιατί αυτά αφορούν απλά διαφορετικές μορφές της ίδιας διαχείρισης, δοκιμασμένες και στη χώρα μας και σε άλλες χώρες της ΕΕ, που καμιά ανακούφιση δεν έφεραν στο λαό, αλλά συνέχισαν πανομοιότυπες πολιτικές ενίσχυσης του κεφαλαίου, τσακίσματος των λαϊκών στρωμάτων, συμμετοχής σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σφαγιασμούς λαών...Ας θυμιθούμε τι έκαναν οι «αριστερές» κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Ιταλίας με συμμετοχή κομμάτων αδελφικών του ΣΥΡΙΖΑ (ανήκουν στο ίδιο σχηματισμό (κόμμα της ευρωπαϊκής αριστεράς), βομβάρδιζαν την Γιουγκοσλαβία σε αγαστή συνεργασία με δεξιούς και σοσιαλιστές.
Το ΚΚΕ ανοιχτά και καθαρά λέει και παλεύει ώστε κάθε εργάτης, αυτοαπασχολούμενος, φτωχός αγρότης, κάθε νέος και κάθε γυναίκα που προέρχεται και ανήκει στα λαϊκά στρώματα έχει δικαίωμα και ευκαιρία να διεκδικεί όλα όσα του ανήκουν, να διεκδικεί αγωνιστικά ζωή ολόκληρη κι όχι με τις στερήσεις που του επιβάλλει η ΕΕ και τα κόμματά της όπως και να αυτοαποκαλούνται (δεξιά, αριστερά κ.λ.π.).
Γι' αυτό έχει σημασία να διεκδικήσει αυτή τη λύση, συστρατευόμενος στον αγώνα για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και μονομερή διαγραφή ολόκληρου του χρέους, που δεν το δημιούργησε ο λαός, αλλά όλοι ανεξαιρέτως οι υπόλοιποι τον βάζουν να το πληρώσει.
Βαγγέλης Μπούτας
Βουλευτής Καρδίτσας του ΚΚΕ

2 σχόλια:

  1. Δεν σε διαβάζω καν. Σας δόθηκε ευκαιρία με τον Τσίπρα να απαλλάξετε τον Ελληνικό λαό από το μνημόνιο και την πετάξατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάνε υπομονή φίλε. Ας μας απαλλάξει ο Τσίπρας και μετά πες ότι θες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή