Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Για να αντέξει ο λαός τη θύελλα, έχει μόνο μια επιλογή: Ισχυρό ΚΚΕ

Άρθρο του Βασίλη Κρανιά, υποψήφιου με το ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές.


Οδηγούμαστε πλέον ξανά σε εκλογές. Ο λαός πρέπει να φτάσει σ' αυτές με καθαρό μυαλό, με ανοιχτά μάτια και αυτιά, περνώντας από κόσκινο όλα όσα ακούγονται και θα ακουστούν μέχρι τότε.

Απέναντί του παίζεται ένα παιχνίδι που έχει σκοπό να τον βγάλει «νοκ-άουτ» και να μην μπορεί να αντιδράσει για πολύ καιρό.

Η επιχείρηση αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τη συμμετοχή όλων των αστικών πολιτικών δυνάμεων και στην παρούσα φάση με πρωταγωνιστικό το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα όσα το ΚΚΕ από χρόνια προειδοποιούσε εξελίσσονται μπροστά στα μάτια του λαού και δεν πρέπει να μείνει απαθής θεατής.

Η άρχουσα τάξη, θορυβημένη από την έκταση και το βάθος της καπιταλιστικής κρίσης, που απαιτεί τη λήψη πρόσθετων αντιλαϊκών μέτρων, απλώνει τα δίχτυα της να εγκλωβίσει την οργή του λαού που θα λάβει μεγαλύτερες ακόμα διαστάσεις. Μην μπορώντας να χειραγωγήσει όπως πριν το λαό αναδιατάσσει το πολιτικό της προσωπικό, αναθέτει νέους ρόλους σε πολιτικές δυνάμεις, που με τη σειρά τους καλλιεργούν μεθοδικά φρούδες ελπίδες και προσδοκίες στο λαό ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς όφελός του μέσα στην ευρωπαϊκή ένωση με κουμανταδόρους τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους καρχαρίες.

Επιδίωξή τους να ανακόψουν τη αφύπνιση λαϊκών συνειδήσεων για να μη συναντηθούν με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, να μη φτάσουν στην αμφισβήτηση του σάπιου συστήματος που οδηγεί το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Όλοι αυτοί με τα ψέμματά τους ότι η σωτηρία θα υπάρξει μέσα στο ευρώ, με διαπραγμάτευση των μνημονίων κλπ, διαπράττουν τεράστια απάτη σε βάρος του λαού.

Το ΚΚΕ για άλλη μια φορά διαβεβαιώνει τον ελληνικό λαό ότι όποια κυβέρνηση και αν προκύψει από τις εκλογές με μερικούς ή όλους μαζί, είτε λέγεται αριστερή, κεντροαριστερή, κεντροδεξιά, είτε αλλιώς, δε θα καταργήσει ούτε τη δανειακή σύμβαση, ούτε το μνημόνιο, αφού καμία από αυτές τις πολιτικές δυνάμεις δεν έχει προσανατολισμό σύγκρουσης με την αιτία που γέννησε και τα δύο.

Απεναντίας, όλοι μαζί πίνουν νερό στο όνομα της εξουσίας των καπιταλιστών και της συμμαχίας της ευρωπαϊκής ένωσης που χρειάζεται και «παράγει» τα μνημόνια. Σχετικά μ’ αυτό είναι αποκαλυπτικές οι τελευταίες δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που αφού υφάρπαξε τις λαϊκές ψήφους με την υπόσχεση της άμεσης καταγγελίας της δανειακής σύμβασης και της απεμπλοκής απ' το μνημόνιο, τώρα σφυρίζει αδιάφορα και τάσσεται κατά των μονομερών ενεργειών, ξεπερνώντας σε κωλοτούμπες Καρατζαφέρη και Κουβέλη.

Ο λαός να έχει τις κεραίες του τεντωμένες, να είναι σε εγρήγορση ώστε να αποτρέψει τον κίνδυνο η επόμενη κάλπη να καταπιεί την οργή του και να τη διοχετεύσει σε αυταπάτες. Πίσω από τις αυταπάτες κρύβεται η απογοήτευση που θα τον οδηγήσει σε συμβιβασμό, υποχώρηση, ήττα. Καμία αναμονή πλέον. Να μην επιτρέψει ο λαός να τον βάλουν στον «πάγο» την ώρα που το μεγάλο κεφάλαιο δυναμώνει την επίθεση εναντίον του. Αυτή τη φορά να μην αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Να αναδείξει το ΚΚΕ πολύ πιο ισχυρό, να συναντηθεί μαζί του στους δρόμους του αγώνα και μαζί του να αποτρέψει μέτρα, να διεκδικήσει δικαιώματα, να βελτιώσει τη ζωή του. Να μην ποντάρει στους παίκτες ενός στημένου αγώνα, με βέβαιο αποτέλεσμα, εχθρικό προς τα συμφέροντά του. Να ποντάρει στο Κόμμα του, στη δύναμή του, στη δυνατότητά του να πάρει τη ζωή του στα χέρια του.

Ο εργαζόμενος λαός, εργάτες, υπάλληλοι, αγρότες, συνταξιούχοι, άνεργοι, μικροεπαγγελματίες, έχουν μια μόνο επιλογή: πανίσχυρο ΚΚΕ, για πανίσχυρο κίνημα, που μπορεί να μετατρέψει την οργή σε δύναμη απόκρουσης νέων αντιλαϊκών μέτρων, σε δύναμη που θα επιβάλλει μέτρα ανακούφισής του, σε δύναμη που θα ανοίξει το δρόμο σε ριζικές αλλαγές για να πάρει ο λαός και την κυβέρνηση και την εξουσία.

Βασίλης Κρανιάς, υποψήφιος με το ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου