Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση του Αντιφασιστικού-Αντιρατσιστικού Μετώπου Αλληλεγγύης Καρδίτσας

Ο νέος γύρος στην επιχείρηση εξαθλίωσης και γενοκτονίας των εργαζομένων ξεκίνησε. Τα όπλα μαζικής καταστροφής που θα χρησιμοποιηθούν έχουν επιλεγεί λεπτομερώς. Το ‘’πολεμικό’’ συμβούλιο των υπηρετών του κεφαλαίου τα έχει ήδη εγκρίνει και οι αρχιστράτηγοι της τρόικα εσωτερικής και εξωτερικής έχουν βάλει την υπογραφή τους. Οι βουλευτές, θλιβεροί κομπάρσοι, είπαν το «ναι», όπως κάνουν πάντα. Ο στρατός των δυνάμεων καταστολής, (κρατικός, εργοδοτικός, χρυσή αυγή), θα ριχτεί με μανία πάνω σε όλους όσοι τολμήσουν να πουν «όχι», πάνω στο λαό που αντιστέκεται, στο λαό που είναι στο δρόμο.
Καταγγέλλουμε τις συλλήψεις εργαζόμενων και ταξικών συνδικαλιστών των ΟΤΑ, και του δημόσιου τομέα, στο συνέδριο «ελληνογερμανικής αυτοδιοικητικής συνεργασίας» στο χώρο της ΔΕΘ, από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Ήδη έχουν γίνει γνωστές οι συλλήψεις δύο εργαζομένων από τους ΟΤΑ καθώς και του συνδικαλιστή δασκάλου ο οποίος συνελήφθη προκλητικά μόλις τέλειωσε το μάθημα, βγαίνοντας από το σχολείο του! Η σύγχρονη χούντα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ αντιγράφει με τον πιο προκλητικό τρόπο χουντικές πρακτικές! Απαιτούμε την αθώωση και οριστική απαλλαγή των 3 εργαζόμενων που διώκονται για τη συμμετοχή τους στην εργατική διαδήλωση, με αφορμή την πρόσφατη «3η ελληνογερμανική συνάντηση Τοπικής Αυτοδιοίκησης», στο χώρο της Δ.Ε.Θ. Οι λαϊκοί αγώνες δεν δικάζονται και δεν τιμωρούνται. Η καταστολή τους δεν μας φοβίζει. Θα μας βρουν μπροστά τους με αποφασιστικότητα, αλληλεγγύη και συντονισμό, να τους αντιμετωπίσουμε.
Στην πόλη της Καρδίτσας κάποιοι δρόμοι είναι ΑΒΑΤΟΙ . Σε ειρηνική διαδήλωση και πορεία, στην οποία συμμετείχαν και μικρά παιδιά, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, απαγορεύτηκε από την αστυνομία η διέλευση από την οδό Καραϊσκάκη (γραφεία Χρυσής Αυγής). Για όποιον δεν ήταν εκεί, αξίζει να σημειωθεί ότι οι οπαδοί του συγκεκριμένου χώρου βιντεοσκοπούσαν, προφανώς για εκφοβισμό, το μπλοκ των διαδηλωτών που έφτασε κοντά στα γραφεία του, τα δε πρωτοπαλίκαρα μας ανέμεναν στην είσοδο των γραφείων φορώντας κράνη και κουκούλες και κρατώντας ξύλινα κοντάρια, μπροστά στα απαθή βλέμματα των αστυνομικών δυνάμεων που επέλεξαν ακόμη μία φορά να προστατεύσουν αυτούς έναντι των διαδηλωτών, εκτρέποντας την πορεία στην οδό Υψηλάντου. Όταν τα τάγματα εφόδου των φασιστών και των νονών της νύχτας βγαίνουν στο δρόμο, τους ανήμπορους ποιος θα προστατέψει ?
Η εκβιαστική προσπάθεια κατατρομοκράτησης με αυταρχισμό, συλλήψεις, κατασταλτικούς μηχανισμούς και φασιστικά μαντρόσκυλα της ΧΑ, τόσο των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος όσο και του απλού αγωνιζόμενου λαού που υλοποιεί η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, υπό τις εντολές των ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, δε θα περάσει! Όποιος σπέρνει ανέμους θα θερίσει θύελλες. Η όξυνση της βίας, της τρομοκρατίας και της καταστολής, το μόνο που πετυχαίνει είναι να επιταχύνει την εκδήλωση της λαϊκής αντίστασης.

Αντιφασιστικό - Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αλληλεγγύης Καρδίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου