Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Οι αγώνες μπορούν να νικήσουν!


 6 και 7 Νοέμβρη: 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ 

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ


Εργαζόμενοι, άνεργοι,συνταξιούχοι, νέοι και νέες
Πριν από μερικούς μήνες με τους αγώνες μας, τις απεργίες, τις διαδηλώσεις, τις «πλατείες» ρίξαμε κυβερνήσεις(Παπανδρέου, Παπαδήμου), διαλύσαμε κοινοβουλευτικές ομάδες που φάνταζαν«πανίσχυρες», αναγκάσαμε βουλευτές σε παραιτήσεις-μεταπηδήσεις-διαγραφές,οδηγήσαμε τα κόμματα του δικομματισμού σε διάλυση και φυλλορρόημα, προκαλέσαμε πολιτική-κυβερνητική κρίση στο σύστημα και στα κόμματά του… Δεν ανατρέψαμε βέβαια τα μέτρα αλλά προσωρινά καταφέραμε να βάλουμε εμπόδια στην υλοποίηση των μνημονίων και καθυστερήσαμε την επέλαση της βαρβαρότητας… Δεν είχαμε νίκες αλλά αυτές οι σημαντικές επιτυχίες δείχνουν ότι ο μόνος δρόμος είναι οι αγώνες, με τους αγώνες μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Σήμερα η τρικομματική κυβέρνηση και οι ξένοι προστάτες της (ΕΕ-ΔΝΤ) θέλουν να αναπληρώσουν το χαμένο έδαφος. Να υλοποιήσουν εδώ και τώρα αυτά που δεν κατάφεραν το προηγούμενο διάστημα.Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα επίθεσης ενάντια στο εισόδημά μας, στο βιοτικό μας επίπεδο, στα δικαιώματά μας, ενάντια στην ίδια μας τη ζωή. Η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) εκποιούν το λαό και τη χώρα για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των δανειστών-τοκογλύφων, τα συμφέροντα των ξένων και ντόπιων κέντρων που τους στηρίζουν. Ταυτόχρονα επιδιώκουν να περάσουν «πάση θυσία» τα μέτρα για να συντρίψουν το λαϊκό και εργατικό κίνημα.Να μας «τιμωρήσουν» για τους αγώνες μας των τελευταίων χρόνων, να μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω ώστε να μην ξανασηκώσουμε κεφάλι για χρόνια.
Τα κόμματα του κεφάλαιου κάνουν επίδειξη πυγμής και αποφασιστικότητας για να κρύψουν την αδυναμία τους. Για να κρύψουν την απομόνωσή τους από τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού που είναι απέναντί τους και ενάντιά τους. Οι αγώνες μας, οι κινητοποιήσεις μας, οι λαϊκές αντιδράσεις οξύνουν τις μεταξύ τους αντιθέσεις, κλονίζουν την τρικομματική «ενότητα»,καθυστερούν και μπλοκάρουν τους σχεδιασμούς τους.
Να τολμήσουμε τον αγώνα – να τολμήσουμε τη νίκη!
Οι μέρες και οι ώρες είναι κρίσιμες. Η μάχη δεν κρίθηκε! Οι κινητοποιήσεις μας μπορεί και πρέπει να χαλάσουν τα σχέδιά τους. Με ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ να βγουν ξανά οι λαϊκοί αγώνες στο προσκήνιο.
Την Τρίτη 6/11 και την Τετάρτη 7/11 απεργούμε και διαδηλώνουμε
10 το πρωί – όλοι στη πλατεία, όλοι στους δρόμους
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗ ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου