Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Όλοι στις πλατείες – όλοι στον αγώνα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας μετά από συνέλευση και πλατιά συζήτηση αποφάσισε να βγουν τα τρακτέρ στη πλατεία του χωριού και να συμμετέχει στη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που θα αποφασιστούν.
Τα μέτρα της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, τα απανωτά μνημόνια και η αντιαγροτική ΚΑΠ μας έχουν οδηγήσει στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες έχουμε τώρα να αντιμετωπίσουμε ένα νέο κύμα αντιαγροτικών μέτρων που μειώνουν ακόμα περισσότερο το εισόδημά μας και χειροτερεύουν το βιοτικό μας επίπεδο.
  Σαν να μην έφταναν οι χαμηλές τιμές στα αγροτικά προϊόντα που δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής, σαν να μην έφταναν τα χαράτσια σε ΔΕΗ, ΟΓΑ, γεωτρήσεις κλπ, τα πανάκριβα φάρμακα, λιπάσματα και εφόδια, το πετρέλαιο που το χρυσοπληρώνουμε με 1,50 € το λίτρο, σαν να μην έφταναν οι ζημιές από το πράσινο σκουλήκι που δεν τις αναγνωρίζει και δεν τις πληρώνει η ΕΕ, οι αποζημιώσεις-κοροϊδία που (δεν) δίνει ο ΕΛΓΑ, οι περικοπές στις επιδοτήσεις, σαν να μην έφταναν τα χρέη στους γεωπόνους και στη τράπεζα που έγιναν θηλιά στο λαιμό των αγροτών κλπ έρχονται τώρα και νέα μέτρα για να αρπάξουν ότι απέμεινε από το εισόδημα μας: μειώθηκε η επιστροφή ΦΠΑ, μειώθηκαν οι αγροτικές συντάξεις, αυξήθηκε η ηλικία για τη συνταξιοδότηση των αγροτών, αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, μας υποχρεώνουν σε βιβλία εσόδων-εξόδων, μας βάζουν κι άλλους φόρους κλπ. Αυτά τα μέτρα της τρικομματικής κυβέρνησης λεηλατούν το αγροτικό εισόδημα, φτωχοποιούν και ξεκληρίζουν τη μικρομεσαία αγροτιά, φέρνουν απόγνωση και δυστυχία στα χωριά μας.
Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς, τα εργατικά σωματεία και συνδικάτα, τα μαθητικά συμβούλια, τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα μας.
Καλούμε όλους τους αγρότες, σε όλα τα χωριά, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, να βγάλουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών τους. ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
Ø      Για να αντισταθούμε στα αντιαγροτικά μέτρα, για να μην εφαρμοστεί ο νέος φορομπηχτικός νόμος, να μην περάσει το φορολογικό ξέκαμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς.
Ø      Για να διεκδικήσουμε τιμές-αποζημιώσεις-εισόδημα που να καλύπτουν το κόστος της ζωής.
Ø      Για να ανατρέψουμε την αντιαγροτική πολιτική.
21-1-2013
Για το Αγροτικό Σύλλογο Αγίας Τριάδας
Ο πρόεδρος
Θωμάς Παπαδόπουλος

1 σχόλιο:

  1. ΜΟΝΟ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ. Η ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή