Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Δήμος Καρδίτσας: Καθυστερήσεις στις πληρωμές των εργαζόμενων, απλήρωτες οι υπερωρίες, τα Σαββατοκύριακα και οι αργίες για όλο το 2012!

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας
H βαθιά οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας βυθίζει ολοένα και περισσότερο την Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον πιο κοντινό στον πολίτη θεσμό του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, σε ένα αδιέξοδο ανέχειας και απαξίωσης.
Τα τρία τελευταία χρόνια οι Δήμοι της χώρας μας έχουν υποστεί μια πρωτοφανή μείωση των πόρων τους - λειτουργικών και επενδυτικών - που σε σύγκριση με το 2009 ξεπερνά το 50% , διαπιστώνουμε πως οι μειώσεις έχουν γίνει πλέον σαρωτικές, πλήττουν τον πιο σκληρό πυρήνα των ανελαστικών τους δαπανών, σε συνδυασμό δε, με τον περιορισμό των ίδιων εσόδων και τη μετακύληση στους δήμους του κόστους μεταφερόμενων αρμοδιοτήτων, έχουν δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας.

Το πρόβλημα της οικονομικής ασφυξίας έχει αγγίξει και τον Δήμο μας και όπως έχουμε ενημερωθεί από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου και από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Παπαγεωργίου Σταύρο ότι 27-7-2012 ημερομηνία πληρωμής των εργαζομένων δεν θα καταβληθεί η μισθοδοσία σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου αλλά και των Νομικών Προσώπων αυτού.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου, υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων του Δήμου, αποφάσισε να προβεί σε κινητοποιήσεις αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στην όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνέπεια της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής. για την λύση του παραπάνω προβλήματος.
Έτσι λοιπόν αφού την ημερομηνία 27 Ιουλίου 2012 δεν καταβληθεί η μισθοδοσία όπως προβλέπεται, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα θα απέχουν από τα καθήκοντά τους το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Ιουλίου 2012 και την Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012 θα γίνει κατάληψη του χώρου του αμαξοστασίου.
Οι εργαζόμενοι καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για την παροχή των καλύτερων υπηρεσιών προς τους δημότες, κάτι που και ο ίδιος ο Δήμαρχος έχει δημόσια αναγνωρίσει, και απαιτούν να αμείβονται στην ώρα τους.
Από την αρχή του έτους δεν έχει καταβληθεί κανένα ποσό υπερωριών στο προσωπικό της καθαριότητας για τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες που εργάζονται συνεχώς.
Επίσης εμείς οι ίδιοι έχουμε κάνει και άλλους αγώνες μέχρι σήμερα καταδικάζοντας την κυβερνητική πολιτική που έχει φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο πολλούς δήμους της χώρας και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση.
·                                 Ζητάμε να γίνουν άμεσα πράξη οι δεσμεύσεις της κεντρικής κυβέρνησης για γρήγορη και έγκαιρη απόδοση στους δήμους των χρημάτων από τους Κ.Α.Π. για το 2012.
·                                 Ζητάμε να τηρηθούν πιστά οι προβλέψεις του άρθρου 102 του Συντάγματος που ορίζει μεταξύ των άλλων ότι, το κράτος φροντίζει για την εξασφάλιση της οικονομικής μας αυτοτέλειας και των πόρων που είναι αναγκαίοι για την άσκηση των αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
·                                 Ζητάμε να αποδοθούν άμεσα τα παρακρατηθέντα ποσά στους Δήμους που έχουν ήδη υπογραφεί.
·                                 Ζητάμε να καταβληθεί η μισθοδοσία σε όλο το προσωπικό του Δήμου και του ΔΟΠΑΚ καθώς και το ποσό των υπερωριών στο προσωπικό της καθαριότητας από την αρχή του έτους και τα είδη ατομικής προστασίας όπως προβλέπονται στην Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Διάθεση για αντίστοιχες κινητοποιήσεις έχουν εκφράσει και οι εργαζόμενοι στο νομικό πρόσωπο του Δήμου (ΔΟΠΑΚ).
Πιστεύουμε πως η Δημοτική Αρχή κατανοεί το δίκαιο των αιτημάτων μας και περιμένουμε να συμβάλλει ουσιαστικά με τον τρόπο της στην επίλυσή τους.
                                                    Για το Δ.Σ.
          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ                                                     ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΣΟΥΡΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου