Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Σύλλογος Γυναικών Ν. Καρδίτσας: Παιδικοί σταθμοί για όλα τα παιδιά, χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς τροφεία

Ολοκληρώθηκαν τον προηγούμενο μήνα οι αιτήσεις των γονέων για εγγραφή των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς της Καρδίτσας. Τα κριτήρια με τα οποία θα γίνουν δεκτά τα παιδιά φέτος δεν είναι γνωστά, αλλά θα αποφασιστούν από το ΔΣ του Δήμου. Για την περσινή χρονιά όλες οι αιτήσεις των γονέων έγιναν δεκτές. Φέτος όμως πολλές αιτήσεις θα απορριφθούν καθώς υπάρχουν δύο νέα δεδομένα:
1ον Ο αυξημένος αριθμός αιτήσεων (πάνω από 450) και
2ον Η μεγάλη μείωση σε προσωπικό κυρίως παιδαγωγών αλλά και σε άλλες ειδικότητες όπως μαγείρισσες και καθαρίστριες, είτε λόγο συνταξιοδοτήσεων είτε μη ανανέωσης των συμβάσεων των Συμβασιούχων που μέχρι πρότινος εργάζονταν.
Σαν Σύλλογος Γυναικών διεκδικούμε να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά που έχουν κάνει αίτηση και να καταργηθούν τα τροφεία που επιβαρύνουν τους νέους γονείς, δεδομένης και της πολύ δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία σήμερα βρίσκονται.
Ξεκαθαρίζουμε πως θα σταθούμε το επόμενο διάστημα στο πλευρό των γυναικών, που παλεύουν με την ανέχεια και την ανεργία, κόντρα στην πολιτική της ΕΕ και της συγκυβέρνησης που περικόπτει κοινωνικές παροχές και μετατρέπει τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας σε εμπορεύματα. Θα διεκδικήσουμε ακόμα πιο δυναμικά το δικαίωμα των λαϊκών οικογενειών να στέλνουν τα παιδιά τους σε Αποκλειστικά Κρατικούς – Δημόσιους – Δωρεάν – Σύγχρονους και Ασφαλείς Παιδικούς Σταθμούς. Απαιτούμε την στελέχωση των παιδικών σταθμών με σταθερό και μόνιμο προσωπικό, άρτια εκπαιδευμένο και διαρκώς επιμορφούμενο κατάλληλο για τη σωστή διαπαιδαγώγηση και η ομαλή εξέλιξη και ανάπτυξη των παιδιών μας.

Σύλλογος Γυναικών Ν. Καρδίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου