Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Πέμπτη 18 Οκτώβρη: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. Στους δρόμους του αγώνα! Ξανά και ξανά!

Να πάρουμε πίσω τη ζωή μας!
Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες
Και αυτός ο χειμώνας μας βρίσκει αντιμέτωπους  με τη συνεχιζόμενη, πιο οξυμένη, πιο βάρβαρη και πιο εφιαλτική πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης με τραγικές συνέπειες για την ίδια μας τη ζωή. Είναι απόλυτα καθαρό: Έχουμε να κάνουμε με μια υπηρεσιακή κυβέρνηση της ΕΕ και του ΔΝΤ που δεν πρόκειται από μόνη της να σταματήσει να επιτίθεται στις πιο βασικές και θεμελιώδεις συνθήκες ζωής μας.
Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.
Η τρικοματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ «αναβαπτισμένη» από την επίσκεψη ΜΕΡΚΕΛ, παράλληλα με την εκποίηση της χώρας, ετοιμάζεται να ξεθεμελιώσει ότι απόμεινε από το εισόδημα, την ασφάλιση, την περίθαλψη, το συνδικαλισμό, τις συλλογικές συμβάσεις, την απεργία, τη διαδήλωση. Ετοιμάζονται για μαζικές απολύσεις, καταβαράθρωση των συντάξεων, νέα φοροεπιδρομή. Γενικεύεται καθημερινά η εφιαλτική εικόνα μιας κοινωνίας ανέργων και φτωχών με διαλυμένα νοσοκομεία και σχολεία με σπίτια χωρίς θέρμανση, με προοπτική το απόλυτο τίποτα. Ταυτόχρονα η χώρα μας εμπλέκεται στους οξυμένους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών στην περιοχή με ορατό τον κίνδυνο νέων δεινών για το λαό μας. Η κυβέρνηση ενδίδοντας στις απαιτήσεις τους, καμώνεται ότι διαπραγματεύεται σκληρά προσπαθώντας μάταια να εμπαίξει το λαό. Στην πραγματικότητα, η όποια εμπλοκή, δεν αφορά την επίθεση απέναντι στον εχθρό λαό, αλλά απηχεί αντιθέσεις και αδιέξοδα των επικυρίαρχων της ΕΕ και του ΔΝΤ –ΗΠΑ.  
Οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) για άλλη μια φορά σπέρνουν αυταπάτες και αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους. «Για την τιμή των όπλων», κάτω από την πίεση των εργαζόμενων και λόγω της σφοδρότητας των αντιλαϊκών μέτρων, αναγκάζονται που και που σε κάποιες κινητοποιήσεις. Χωρίς συντονισμό, χωρίς συνέχεια, χωρίς κλιμάκωση μόνο και μόνο για να εκτονώσουν την οργή και την αγανάκτησή μας. Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και όχι ανατροπής της βάρβαρης πολιτικής. Κινητοποιήσεις που αποβλέπουν να χρησιμοποιηθεί το εργατικό κίνημα σαν «διαπραγματευτικό χαρτί» της κυβέρνησης πότε στις συνομιλίες με τη Μέρκελ και πότε στα διάφορα eurogroup.  
Οι εργαζόμενοι και συνολικά ο λαός δεν πρέπει να παγιδευτούν στο «ρεαλισμό» της κυβέρνησης και των ιμπεριαλιστών. ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΘΕΑΤΗΣ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ. Το απέδειξε ήδη στις 26/9 και οφείλει ξανά να δώσει τη μάχη στις 18 Οκτώβρη, κατεβαίνοντας μαζικά και αποφασιστικά στους δρόμους, ενώνοντας τη φωνή του με αυτή των εργαζομένων σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία, στριμώχνοντας κι άλλο το αστικό μπλοκ εξουσίας, αλλά και τις συμβιβασμένες ηγεσίες.
Μπροστά στη γενική απεργία της Πέμπτης 18/10 είναι αναγκαίο να στρατευτούν όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, όλοι οι αγωνιστές, στη λογική της κοινής δράσης και του συντονισμού για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα, για να μπορούμε την Παρασκευή 19/10 να παλεύουμε από καλύτερες θέσεις την κλιμάκωση του αγώνα. 
Την Πέμπτη 18 Οκτώβρη απεργούμε και διαδηλώνουμε:
-         ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
-         ΚΑΤΩ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
-         ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
-         ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ
Συνελεύσεις παντού. Συλλαλητήρια και απεργιακές συγκεντρώσεις τη μέρα ψήφισης των νέων μέτρων. Να τα μπλοκάρουμε. Να μην περάσουν. Όλοι στους δρόμους! Μπορούμε να νικήσουμε!

Πέμπτη 18 Οκτώβρη, 10 το πρωί
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου