Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Σύσκεψη-συνέλευση νεολαίας για το Πολυτεχνείο


Το Πολυτεχνείο δεν ήτανε γιορτή

Πριν από 39 χρόνια στην χώρα που ζούμε, επικρατούσε ένα καθεστώς μισαλλόδοξο, αυταρχικό και φασιστικό, η χούντα του Παπαδόπουλου και των Συνταγματαρχών. 
Εκείνη που πλήττεται πρώτα από όλους από τέτοια απολυταρχικά καθεστώτα, λόγω της καταπίεσης που της ασκούν, είναι η νεολαία. Αυτό συμβαίνει, γιατί οι νέοι πάντα αμφισβητούν, δεν λειτουργούν με καθωσπρεπισμούς, είναι έτοιμοι για αγώνες και ρήξη με τα κατεστημένα που τους καταπιέζουν, είναι αυτοί που ονειρεύονται μια άλλη ζωή, μια άλλη κοινωνία, πιο δυνατά και πιο επίμονα από όλους.
Αυτό φάνηκε και τότε, στις 17 Νοεμβρίου του 1973, όπου σαν πρωτοπόρος η νεολαία, τα έβαλε με το τέρας της χούντας και συσπείρωσε γύρω της όλον τον ελληνικό λαό.
Από τη μία είχαμε τους μαχόμενους για δημοκρατία και ελευθερία και από την άλλη τους  φασίστες, τα τανκς και τα όπλα. Η νίκη όμως ήταν δεδομένη, όταν ο λαός ενώθηκε. Η νίκη ήταν και εξακολουθεί να είναι δεδομένη, γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Σήμερα δεν έχουμε την χούντα του Παπαδόπουλου, αλλά ένα άλλο καταπιεστικό καθεστώς, δημιουργό ενός βαρετού σχολείου, άπειρων ωρών φροντιστηρίων, βίας και καταστολής, δολοφόνο της παιδείας και του πολιτισμού, που το μόνο που θέλει είναι να μας εκπαιδεύει σαν υποτακτικούς-σκυλάκια, να είμαστε υπάκουοι, να κάνουμε τις κολοτούμπες τους, να πηγαίνουμε με το ίδιο βήμα, να μη βγαίνουμε από τα πλαίσια που έχουν ορίσει αυτοί για μας, χωρίς εμάς.
Γι’ αυτό λοιπόν, «Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία», να τους ανατρέψουμε και να τους δείξουμε τι μπορούμε εμείς να δημιουργήσουμε, τι είμαστε ικανοί να κάνουμε και πόσο ανίκανοι και επικίνδυνοι είναι του λόγου τους.
Σύσκεψη-συνέλευση νεολαίας (μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές) για το Πολυτεχνείο
Να συζητήσουμε, να συντονιστούμε, να συνδιοργανώσουμε, να δράσουμε
Σάββατο  10 Νοεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. , στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας

1 σχόλιο:

  1. Κάλεσμα για το Πολυτεχνείο στο οποίο ούτε καν αναφέρονται οι λέξεις ιμπεριαλισμός, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ κλπ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή