Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ανοιχτή σύσκεψη στο Παυσίλυπο για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας

Η κατάσταση στη δημόσια Υγεία - Πρόνοια και το Φάρμακο καθημερινά χειροτερεύει και κάνει εφιάλτη τη ζωή των λαϊκών οικογενειών.
Με πρόσχημα την «καταπολέμηση της σπατάλης», τον «εξορθολογισμό των δαπανών», την «περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης» και την εξάρθρωση των «ανάπηρων - μαϊμού», οι «συγχωνεύσεις» νοσοκομείων - τμημάτων - κλινικών, η ενίσχυση της λειτουργίας των νοσοκομείων ως «αυτοτελών μονάδων» προχωρούν με επιτυχία για την κυβέρνηση.
Το αποτέλεσμα είναι ότι τα δημόσια νοσοκομεία «στέγνωσαν» από αναλώσιμα υγειονομικά υλικά και ακριβά φάρμακα, τμήματα και κρεβάτια ζωτικής σημασίας καταργήθηκαν, γιατροί και νοσηλευτές έχουν γίνει «λάστιχο» για να βγαίνουν οι βάρδιες και οι εφημερίες. Άτομα με αναπηρίες και με ανίατες ασθένειες πρέπει να πληρώνουν τις πανάκριβες θεραπείες τους χωρίς να παίρνουν πίσω τα λεφτά από τον ΕΟΠΥΥ. Οι λίστες αναμονής για προγραμματισμένες ιατρικές εξετάσεις και χειρουργικές επεμβάσεις είναι τεράστιες και συνεχώς επιμηκύνονται - το «περίμενε» διαρκεί από 6 μήνες μέχρι και δύο χρόνια!
Ο κίνδυνος να θρηνήσουμε απώλειες ζωών είναι ήδη ορατός. Βρίσκεται πλέον μπροστά στην πόρτα χιλιάδων ασφαλισμένων που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τη λήψη φαρμάκων και πρόσβαση σε γιατρούς.
Είναι ώρα οι εργαζόμενοι, οι υγειονομικοί, οι άνεργοι, τα ΑμΕΑ και οι οικογένειές τους, οι ανασφάλιστοι, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι φαρμακοποιοί, οι γιατροί, να θέσουν τους δικούς τους στόχους πάλης και να μην αφήσουν κανέναν χωρίς πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Καλούμε φορείς και συλλόγους, εργατών, αγροτών, συνταξιούχων, γιατρών, φαρμακοποιών, όλους όσους ανησυχούν για τις εξελίξεις, σε σύσκεψη που θα γίνει την ΠΕΜΠΤΗ 5 ΙΟΥΛΗ στις 8 το απόγευμα στο ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ, να συζητήσουμε τρόπους αντίδρασης και αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην υγεία.
·         Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ)
·         Σύλλογος Γυναικών νομού Καρδίτσας
·         Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων νομού Καρδίτσας
·         Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Καρδίτσας
2/7/2012

1 σχόλιο:

  1. Τα ίδια Παντελάκη μου-τα ίδια Παντελή μου... Σαν να μην άλλαξε τίποτα, σαν να μην έγιναν εκλογές, σαν να μην πήρε κανένα μήνυμα το ΚΚΕ επιμένει στα ίδια. Πάλι μόνο του... Ξανά πολιτική συμμαχιών με τον καθρέφτη του... Πάλι καλά που δεν ζητάει ξανά εκλογές "για να διορθώσει ο λαός τη ψήφο του". Άλλη μια τέτοια "διόρθωση" και θα καταντήσει και το ΚΚΕ εξωκοινοβουλευτική αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή