Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ 18ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Καρδίτσας χαιρετίζει την μεγαλειώδη κινητοποίηση των Καρδιτσιώτων που ήρθαν, απ’ όλο το νομό, να διαδηλώσουν στην κεντρική πλατεία ενάντια στην βαρβαρότητα των επικείμενων νέων μέτρων.

Δεκάδες σωματεία του νομού μας και εκατοντάδες Καρδιτσιώτες συμμετείχαν με ένταση και παλμό στην μεγαλύτερη διαδήλωση που έχει γνωρίσει η πόλη της Καρδίτσας στα 2,5 χρόνια του Μνημονίου. Απαίτησαν να μπει φραγμός στα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης και τρόικας που δεν έχουν τέλος και έστειλαν μήνυμα στους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού να μην τα ψηφίσουν!

Η πορεία που ακολούθησε το συλλαλητήριο ήταν πρωτόγνωρα μεγάλη και δυναμική. Θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη αν το ΠΑΜΕ δεν αποφάσιζε να ξεκινήσει βιαστικά από την κεντρική πλατεία για να μην έρθει σε οποιαδήποτε επαφή με τον κύριο όγκο των διαδηλωτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ καλεί τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους, τις άνεργες και τους άνεργους, τους Καρδιτσιώτες που αντιστέκονται και αγωνίζονται, να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία και την επιβολή του φόβου από τα «μεγάλα» τηλεοπτικά κανάλια, τις εφημερίδες και τα παπαγαλάκιά με τους παχυλούς τους μισθούς. Καλεί τα σωματεία και τις ομοσπονδίες να προχωρήσουν σε κλιμάκωση των απεργιών και των κινητοποιήσεων και μέσα από ενωτικούς αγώνες να ανατρέψουν την κυβέρνηση της καταστροφής και να γκρεμίσουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Καλεί σε αντίσταση ώστε να μην περάσουν τα μέτρα και να πέσει το συντομότερο η κυβέρνηση των μνημονίων και της αντιδημοκρατικής και αυταρχικής επιβολής.

Τέλος, θέλουμε να εκφράσουμε κι εμείς από την Καρδίτσα τη θλίψη μας για τον θάνατο, στο κέντρο της Αθήνας, του άνεργου διαδηλωτή ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στην ομίχλη των χημικών του κ. Δένδια.

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
19-10-12

9 σχόλια:

  1. (1ο μέρος)
    Η εργολαβία συνεχίζεται! Κάθε φορά που υπάρχει μια κινητοποίηση, κύρια απεργιακή, όλο και κάποιος θα βγει αυθόρμητα και …πονεμένα να ψέξει το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ για την ανθενωτική του στάση.
    Όλως περιέργως οι συγκεκριμένοι είναι και πολύ συγκεκριμένης κομματικής προέλευσης και συνδικαλιστικής…ομπρέλας(ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ). Τώρα το καθήκον «ανατέθηκε» στον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλωμένοι αντικομουνιστές όλοι τους με προεξάρχοντα το ΣΥΡΙΖΑ, παριστάνουν τους στεναχωρημένους γιατί δεν προχωράει η «ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος και της αριστεράς».
    Έτσι στην ανακοίνωσή του για την τελευταία απεργιακή κινητοποίηση ο ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κατηγορεί το ΠΑΜΕ για την στάση του στην πορεία. Αλήθεια όλοι αυτοί πως ανακάλυψαν ξαφνικά στην Καρδίτσα ότι το ΠΑΜΕ κάνει «ξεχωριστές συγκεντρώσεις»; Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Σε περιόδους που οξύνεται η επίθεση στους εργαζόμενους, που η αγανάκτηση και η δυσαρέσκεια μεγαλώνουν, που μεγαλώνουν και οι πιθανότητες για κοινωνικές εκρήξεις, τότε μπαίνει πιο έντονα το ζήτημα «όλοι μαζί», «ενότητα» κ.λ.π. Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα λοιπόν:
    Κανένας απ’ όλους αυτούς τους «πονεμένους» δεν μας καλεί να πάμε μαζί του όπως είμαστε, αλλά να αφήσουμε όπως μας λένε «στην άκρη όσα μας χωρίζουν» δηλαδή να αφήσουμε την θέση μας για τον χαρακτήρα της κρίσης, για την αποδέσμευση από την ΕΕ, την εναντίωσή μας στην ανταγωνιστικότητα και το κέρδος, για την ταξική πάλη και την θέση ότι εργάτες και εργοδότες-καπιταλιστές δεν έχουν κοινά συμφέροντα, τον κοινωνικό διάλογο και το κύριο ότι η πάλη για να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα πρέπει να στοχεύει στην ανατροπή της αστικής εξουσίας. Με λίγα λόγια μας θέλουν «χωρίς την ψυχή μας», χωρίς αυτά που μας κάνουν ΚΚΕ. Δεν μας λένε όμως: όλοι μαζί δεν ήταν στις πλατείες (και στην Καρδίτσα) και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Οι κυβερνήσεις Παπαδήμου, Σαμαρά, αλλά και μια αριστερά με ευθύνες κυβερνητικές, αυτήν που μας καλούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνουμε ενότητα. Έφεραν ενίσχυση εθνικιστικών, ρατσιστικών αντιλήψεων αλλά και της αντίληψης για την «πάσης θυσίας παραμονής της χώρας στην ΕΕ και το ευρώ» «Ακομμάτιστα» διαδηλώνουν και στην Ισπανία κι έφεραν το Ραχόι, τα ίδια και στην Γαλλία και ήρθε ο Ολάντ με τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές. Και εντέλει αν είναι να γίνει ανθρώπινη η πολιτική της ΕΕ, η κρίση να αντιμετωπιστεί με φιλολαϊκή διέξοδος, να σταματήσει η διαφθορά, και όλα τα υπόλοιπα με μόνο το «όλοι μαζί» ας πάνε χωρίς εμάς. Ας ξεκαθαρίσουν όμως πριν, τι μας θέλουν μαζί και μας επιτίθενται μάλιστα γι’ αυτό, όταν το κόμμα τους και στην Καρδίτσα, μιλά για «απομονωμένο ΚΚΕ, για «περιχαρακωμένο» ΠΑΜΕ, ανακαλύπτει ότι οι εργαζόμενοι μας «γυρνάνε την πλάτη»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (2ο μέρος)
    Για να τελειώνουμε με όλ’ αυτά, τα «εκ του πονηρού εκπορευόμενα». Η ενότητα για την οποία παλεύουμε εμείς δεν «παίζεται στα ζάρια» στην κεντρική πλατεία με το ποιός θα πάει μπροστά στην πορεία, ποιος θα ωφεληθεί εκλογικά(ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοπορεί σ’ αυτό), ποιος θα βάλει πιο δυνατά τα ηχητικά συστήματα, ποιος θα σηκώσει πιο ψηλά το πανό για να φαίνεται, ποιος θα «καπελώσει» ποιον, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ που καλεί πριν καν αποφασίσει το εργατικό κέντρο σε σύσκεψη φορέων και απεργιακή συγκέντρωση (έτσι την εννοούν την ενότητα» και την αυτονομία των μαζικών φορέων; Να τους φοράς «καπέλο» και να αποφασίζεις πριν απ’ αυτούς γι’ αυτούς;) Ή ενότητα είναι ποιος θα ενθυλακώσει περισσότερους συνδικαλιστές του ξοφλημένου ΠΑΣΟΚ, συνδικαλιστές που δρούσαν και δρουν στα πλαίσια του εργατικού κέντρου και της ΑΔΕΔΥ, μεγαλοστελέχη δηλαδή τοπικά που έχουν τις πρώτες ευθύνες για την κατάντια και την ανυποληψία αυτών των φορέων; Ας εξηγήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στον κόσμο που τον ακολουθεί γιατί ξαφνικά «νεκρανάστησε» το εργατικό κέντρο και πάνε όλοι μαζί; Τι προσδοκούν αν όχι εκλογικά οφέλη; Άλλωστε τι άλλο κάνει με την τελευταία του ανακοίνωση, με το να μας καλεί να αγωνιστούμε, να βγούμε στους δρόμους «ενωτικά»; Μα για να ανατρέψουμε την κακή κυβέρνηση να αντισταθούμε στα μνημόνια. Πουθενά δεν υπάρχει μια γραμμή για τις αιτίες όλων των δεινών μας. Δεν άκουσαν ποτέ για το κέντρο που λαμβάνονται οι αποφάσεις, την ΕΕ, δεν είδαν πουθενά καπιταλισμό και καπιταλιστικές κρίσεις, δεν γνωρίζουν ότι με τα ίδια μέτρα λεηλατούν τους λαούς και χωρίς μνημόνια σε άλλες χώρες; Κανονικότατο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα δηλαδή, κάτι σαν ΠΑΣΟΚ ας πούμε….
    Αλλά κι όταν ανατραπεί η κυβέρνηση ποιος θα πάρει την θέση της; Μα ο ΣΥΡΙΖΑ! η μεγάλη δημοκρατική παράταξη (α! και αριστερή μην ξεχνιόμαστε) ο χαλίφης στην θέση του χαλίφη δηλαδή. Να βγούμε λοιπόν «όλοι μαζί» στις πλατείες για να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ που με τα μονοπώλια άθικτα, την ΕΕ ακμαία και αντιλαϊκή, τον καπιταλισμό ανέγγιχτο θα μας…σώσει!!!
    Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ δεν το βάζουν στο χέρι. Ας το πάρουν απόφαση. Οι τελευταίες κινητοποιήσεις και η συμμετοχή των εργαζομένων το έδειξαν. Όσο για την ενότητα αυτή την παλεύει στην πράξη. Μέσα στα σωματεία, σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Ενότητα των άνεργων, των παλιών και νέων εργαζομένων, των μόνιμων και των εποχικών, των εργαζόμενων με μπλοκάκι, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, των γυναικών, των αγροτών, όλοι μαζί ενάντια στην εργοδοσία και το ταξικό κράτος της.
    Έτσι κατακτιέται η ενότητα αλλιώς πάμε όλοι μαζί στον βάλτο που λέγεται άλλο μείγμα διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης, δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή «μια από τα ίδια!»
    ΓΙΑ ΤΗ ΝΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν γνωστό ότι το ΚΚΕ έλειπε από τις πλατείες. Μάλλον όμως «λείπει» γενικά… Μάλλον είναι «αλλού» και γι αυτό δεν πήρε χαμπάρι από το τι έγινε τα 2-3 τελευταία χρόνια. Επί τροχάδην: Κατάλαβε άραγε ότι οι λαϊκοί αγώνες (οι πλατείες, οι απεργίες, οι κινητοποιήσεις… ΟΛΑ) ταρακούνησαν το εγχώριο πολιτικό σύστημα και το οδήγησαν σε πολιτική κρίση και απανωτά αδιέξοδα που ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να τα απαντήσει; Κατάλαβε ότι η παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα έριξε κυβερνήσεις (Παπανδρέου, Παπαδήμου), διέλυσε «πανίσχυρες» κοινοβουλευτικές ομάδες, έστειλε σπίτι τους πρωτοκλασάτα στελέχη του συστήματος (που είναι αλήθεια οι «δικοί μας» Σιούφας, Ρόβλιας, Σαλαγιάννης, Θεοχάρη κλπ), γκρέμισε το δικομματισμό (αυτό δε ζήταγε μια ζωή το ΚΚΕ;), καθυστέρησε την εφαρμογή των μέτρων, μπλόκαρε τους σχεδιασμούς του συστήματος κλπ κλπ; Κατάλαβε ότι με τη κοινή δράση ευνοήθηκαν οι λαϊκές αντιστάσεις, βγήκε κόσμος στο δρόμο, απείργησε, διαδήλωσε (οι περισσότεροι ίσως για πρώτη φορά) και έγιναν στην Ελλάδα οι μεγαλύτερες κινητοποιήσεις εδώ και δεκαετίες; Ή μήπως αυτό είναι που φοβάται το ΚΚΕ; Μην βγει δηλαδή ο κόσμος στους δρόμους, μην ξεπεράσει τις κομματικές παρελάσεις του ΠΑΜΕ, μην γίνει πραγματικότητα η «αντεπίθεση» για την οποία μιλάει το ΚΚΕ και τότε άντε να τον ξαναμαζέψει… Για αυτό και προτιμάει τα «νοικοκυρεμένα» πράγματα: εμείς μόνοι μας να λέμε τα ντούρα κομμουνιστικά μας και να αφήνουμε το σύστημα ήσυχο να κάνει τη δουλειά του…

      Διαγραφή
  3. οι λαϊκοί αγώνες (οι πλατείες, οι απεργίες, οι κινητοποιήσεις… ΟΛΑ) ταρακούνησαν το εγχώριο πολιτικό σύστημα και το οδήγησαν σε πολιτική κρίση και απανωτά αδιέξοδα που ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να τα απαντήσει.
    η παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα έριξε κυβερνήσεις (Παπανδρέου, Παπαδήμου), διέλυσε «πανίσχυρες» κοινοβουλευτικές ομάδες, έστειλε σπίτι τους πρωτοκλασάτα στελέχη του συστήματος (που είναι αλήθεια οι «δικοί μας» Σιούφας, Ρόβλιας, Σαλαγιάννης, Θεοχάρη κλπ), γκρέμισε το δικομματισμό
    καθυστέρησε την εφαρμογή των μέτρων, μπλόκαρε τους σχεδιασμούς του συστήματος
    με τη κοινή δράση ευνοήθηκαν οι λαϊκές αντιστάσεις, βγήκε κόσμος στο δρόμο, απείργησε, διαδήλωσε (οι περισσότεροι ίσως για πρώτη φορά) και έγιναν στην Ελλάδα οι μεγαλύτερες κινητοποιήσεις εδώ και δεκαετίες
    ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη βιάζεσαι φίλε μου. Σε λίγο καιρό θα έχουμε κυβέρνηση της Αριστεράς που θα τ' αλλάξει όλα. Κι όταν λέμε όλα εννοούμε ΟΛΑ!!!!

      Διαγραφή
    2. "Σε λίγο καιρό θα έχουμε κυβέρνηση της Αριστεράς που θα τ' αλλάξει όλα. Κι όταν λέμε όλα εννοούμε ΟΛΑ!!!!"

      Ας πούμε θα πάρει και κανας άλλος πρωτάθλημα εκτός από το γάβρο ε? Γιατί από "αλλαγή", άσε μεγάλε χορτάσαμε...

      Διαγραφή
    3. Δεν το πιασες το νόημα φίλε, δεν το πιασες...

      Διαγραφή
  4. Κατά βάση, ο κόσμος που κατεβάζει ο ΣΥΡΙΖΑ του 27%, είναι λιγότερος από αυτόν του ΣΥΝ του 4%, τουλάχιστον στην Αθήνα. Αυτό πρέπει να προβληματίσει τους ψηφοφόρους του, γιατί είτε σε πολιτική βούληση οφείλεται, είτε σε ανικανότητα, τους έχει κραμμάσει πολιτικά.
    Και όσο για τις απεργίες, καλύτερα μην μιλήσουμε. Αμα δεν ήτανε το ΠΑΜΕ να πιέζει, ούτε μία δεν θα γίνει. Ασε που είναι και χυδαίο να θες να εγκολπώσεις απεργίες που καταψήφισες.
    Υ.Γ.
    Λίγο σεβασμό στους νεκρούς ρε...
    Δεν έπεσε δακρυγόνο στην πορεία του ΠΑΜΕ. Μέχρι και τον θάνατο του ανθρώπου θέλετε να κάνετε τσίρκο, και μάλιστα για σκοπούς που δεν ταυτίζονται με εκείνους που ο ίδιος είχε (στο ΠΑΜΕ συμμετείχε). Πιο χαμηλά και από τους ΠΑΣΟΚους έχετε πέσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. - ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ;

    - ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ, ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΛΠ. ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΚΟΨΕΙΣ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή