Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

Τετάρτη 19/9: συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

ανακοίνωση του ΠΑΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Η τρικομματική κυβέρνηση των βιομηχάνων μαζί με την τρόικα μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση, μας καταδικάζουν σε αδιέξοδα για να πληρωθούν οι δανειστές. Μας στερούν την ελπίδα και κάθε προοπτική αξιοπρεπούς ζωής για να γίνουν οι τραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομήχανοι, μεγαλέμποροι, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλοκατασκευαστές, μεγαλοκλινικάρχες και τα άλλα παράσιτα της κοινωνίας πιο ανταγωνιστικοί.
Παραδίδουν στο μεγάλο κεφάλαιο τη γη, τα λιμάνια, όλο τον πλούτο της χώρας γιατί αυτό απαιτούν τα συμφέροντά τους. Καταδικάζουν εμάς τα παιδιά μας στη μόνιμη ανεργία και φτώχεια.
Τέρμα η κοροϊδία.

Αυτοί που μας οδήγησαν στην κρίση, αυτοί που όλα τα προηγούμενα χρόνια συσσώρευσαν τεράστια κέρδη και είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την κρίση, τώρα μας παίρνουν και τη μπουκιά από το στόμα για να διατηρήσουν τα τεράστια πλούτη και τη σάπια εξουσία τους.
Όλοι σαν ένας άνθρωπος πρέπει τώρα να βροντοφωνάξουμε: Τέρμα στις θυσίες για τα μεγάλα συμφέροντα, για τους δανειστές. Τέρμα στην αρπαγή του μόχθου μας, στην λεηλασία του τόπου. Εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο και μας ληστεύουν τα παράσιτα, οι καπιταλιστές.
Ήρθε η ώρα να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ: Δεν έχουμε να πληρώσουμε άλλο — Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία — Απορρίπτουμε τα μέτρα σας και τα μνημόνιά σας. Είναι παράνομα, αντεργατικά, αντιλαϊκά. Δεν οδηγούν σε έξοδο από την κρίση, αλλά σε βαθειά φτώχεια και δυστυχία για το λαό.
Ραγιάδες δεν είμαστε - Εμείς είμαστε η Ελλάδα.
Όλοι στον αγώνα με μια φωνή, μαζική, μαχητική συστράτευση τώρα, για να απαλλαγούμε από τα χρέη. Τέρμα οι διαπραγματεύσεις. Να σταματήσει η ληστεία. Κάθε διαπραγμάτευση σημαίνει νέα μνημόνια. Να καταργηθούν όλα τα μνημόνια και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.
Ήρθε η ώρα να κηρύξουμε αμείλικτο πόλεμο σε μεγάλα συμφέροντα, κόμματα υπηρέτες και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που όλα αυτά τα χρόνια έχουν καθίσει στο σβέρκο μας και απαιτούν από μας να υποτασσόμαστε κάθε φορά στη δική τους πολιτική, στις δικές τους επιλογές της ανταγωνιστικότητας, της λιτότητας για να ισχυροποιηθεί δήθεν η ελληνική οικονομία. Υποταγή στις αξιώσεις και τις πολιτικές της ΕΕ για να έχουμε τάχα «προστασία», για να μη χρεοκοπήσουμε.
Το μέλλον της εργατικής οικογένειας δεν μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια. Δεν μπορεί κάθε μέρα να αγκομαχάει για ένα πιάτο φαΐ, για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Η επίθεση στους εργαζόμενους είναι σε όλη την Ευρώπη. Το κεφάλαιο και η ΕΕ το επόμενο διάστημα θα επιτεθούν με ακόμα μεγαλύτερη αγριότητα στο ήδη λεηλατημένο εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Καμία συνδικαλιστική οργάνωση, πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, τριτοβάθμια δεν πρέπει να βάλλει την υπογραφή της στη γκιλοτίνα που έχουν στήσει. Κανένας εργαζόμενος να μην υποκύψει στους εκβιασμούς της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Κανένας τίμιος συνδικαλιστής να μη βάλλει την υπογραφή του στη σφαγή της ζωής των συναδέλφων του.
Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους Καρδιτσιώτες να απαντήσουμε με συλλαλητήριο την Τετάρτη 19 του μήνα στις 7:30 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία και προετοιμασία για γενική απεργία. Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας αρνήθηκε να πάρει θέση στο θέμα της γενικής απεργίας που βάλαμε. Τώρα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι από τα κάτω, από τα σωματεία να πάρουμε στα χέρια μας τη ζωή μας, τη ζωή των οικογενειών μας, το μέλλον μας, το μέλλον του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου