Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

«Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα
αυτός που θέλει τον αγώνα ν’ αποφύγει»
Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΞΑΝΑ ΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

 
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι νέοι και νέες της Καρδίτσας
Τούτες τις μέρες ετοιμάζεται να ψηφιστεί στη βουλή το νέο πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δις για τη διετία 2013-2014, αθροίζοντας επιπλέον τα 3 δις των συμπληρωματικών μέτρων του περασμένου Μαρτίου, τα 2 δις της λεγόμενης τρύπας του τρέχοντος κρατικού προϋπολογισμού και μύρια όσα, το σύνολο των οποίων θα ξεπεράσει τα 20 δις, τις 150.000 απολύσεις στο δημόσιο τομέα, ενώ μοιάζει πια κακόγουστο ανέκδοτο η «εκτίμηση» πως τα μέτρα αυτά θα είναι τα τελευταία.
Αλήθεια, θυμόμαστε πότε ξεκίνησε αυτός ο εφιάλτης;
Πόσα «μνημόνια συνεργασίας» με τα εγχώρια και διεθνή αρπακτικά της ΕΕ και του ΔΝΤ;
Πόσα «πακέτα μέτρων» για «προσαρμογή»;
Κάθε φορά ήταν και μια τελευταία φορά.
Πίσω απ’ τις απρόσωπες λέξεις που εκστομίζουν περισπούδαστα οι χορτάτοι τεχνοκράτες κρύβεται απερίγραπτη δυστυχία, φτώχεια και εξαθλίωση για τον κόσμο της εργασίας, που με ρυθμούς καταιγιστικούς περνά στην αντίπερα όχθη, την ανεργία.


Τώρα, που ένα ακόμη «τελευταίο» πακέτο βαρβαρότητας ετοιμάζεται... ΕΜΕΙΣ τι περιμένουμε;;
Η βαρβαρότητα δεν διακρίνεται σε λιγότερο επώδυνη ή περισσότερο δίκαιη για την Κοινωνία. Δεν είναι ούτε «οριζόντια» ούτε «πλάγια». Έχει ένα και μόνο πρόσωπο: είναι ενιαία, σκληρή, ταξική. Μας αφορά όλους.
Οι κυοφορούμενες νέες βίαιες ανατροπές σε όλο το πλέγμα των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων του Ελληνικού λαού, οδηγούν σε μετωπική σύγκρουση. Την επιδιώκουν, βιάζονται και δεν το κρύβουν. Θα ανατραπούν τα σχέδιά τους μόνο με την ανάπτυξη μεγάλων, ενιαίων, μαχητικών ανυποχώρητων αγώνων. Τώρα προβάλλει όσο ποτέ επιτακτικά αναγκαίο και αμετάθετο το καθήκον να μετατραπεί η πλατιά αντίθεση και οργή του λαού μας σε οργανωμένη αντίσταση και πάλη. Το δίλημμα έχει από καιρό τεθεί: ή θα εξακολουθήσουμε να γονατίζουμε, ή θα σηκώσουμε το ανάστημά μας απέναντί τους. Φτάνει μόνο να πιστέψουμε στη δύναμή μας και να αποφασίσουμε να δώσουμε τη μάχη.
Ή αυτοί ή εμείς. Μόνη ελπίδα για το λαό είναι ο ίδιος ο λαός!
Ας μην περιμένουμε τις επόμενες εκλογές. Τίποτα δεν κερδίζουμε με την αναμονή και τις αυταπάτες. Ας ξαναπιάσουμε το νήμα των μαζικών αγώνων του προηγούμενου δίχρονου. Ας ξαναοργανώσουμε την πάλη μας. Ας τους αιφνιδιάσουμε εμείς, ενώνοντας τις δυνάμεις μας και τις φωνές μας
Η Γενική Απεργία στις 26 του Σεπτέμβρη να γίνει μια νέα αρχή.
Για να μην περάσουν τα νέα μέτρα.
Για να φύγουν τρόικα και μνημόνια από τη χώρα μας.
Για τις σύγχρονες ανάγκες μας, για δουλειά, εισόδημα, δικαιώματα, ελευθερίες.
Γιατί… αγωνίζεται για την υπόθεση του εχθρού,
όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν αγωνίζεται
την Τετάρτη 26/9, 10:30 το πρωί, ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου