Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

συγκρότηση της Συντονιστικής Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Την Κυριακή 23/09, στις 10.30 το πρωϊ, στο ξενοδοχείο «Κιέριο» θα πραγματοποιηθεί η ιδρυτική ανοιχτή λαϊκή συνέλευση για την συγκρότηση της Συντονιστικής Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ. Στη συνέλευση καλούνται να συμμετάσχουν ενεργά, με την παρουσία τους αλλά και με τις προτάσεις τους, όλοι οι φίλοι και τα μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Με αυτό τον τρόπο, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ Καρδίτσας ολοκληρώνει την πρώτη φάση οργάνωσής του σε επίπεδο νομού Καρδίτσας, έπειτα, μάλιστα, από την πρόσφατη συγκρότηση τοπικών επιτροπών σε Παλαμά, Σοφάδες, Μουζάκι και Αργιθέα.


Στη συνέλευση θα συζητηθούν οι δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ το προσεχές διάστημα. Ξεκινώντας από την γενική απεργία της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου και συνεχίζοντας, κυρίως με την οργάνωση και στήριξη δομών αλληλεγγύης. Η δημιουργία και στήριξη δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και οικονομίας αποτελεί μείζονος σημασίας πολιτική παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ απέναντι στην κρίση αλλά και την αύξηση των ρατσιστικών και φασιστικών φαινομένων.

Σε μια περίοδο οξείας ταξικής επίθεσης με τραγικά αποτελέσματα, όπως αύξηση της φτώχειας και της ανεργίας, υποβάθμιση της ποιότητας της υγείας και της παιδείας, πέρα από την αντίσταση στην εφαρμοζόμενη πολιτική, είναι επιτακτική ανάγκη η παρέμβαση στο πεδίο της αλληλεγγύης. Η αλληλεγγύη, αφενός καλύπτει άμεσες ανάγκες, υποδεικνύοντας δραστικά στην πολιτεία τις ελλείψεις της και δημιουργώντας αιτήματα για πολιτικές και κοινωνικές διεκδικήσεις, αφετέρου χτίζει κινηματικές δομές αυτό-οργάνωσης. Η αλληλεγγύη ταυτίζεται με την αντίσταση του λαού ώστε να βρει τη δύναμη να ορθώσει το ανάστημά του και να αντεπιτεθεί.

Αφετηρία μας θα είναι η αντιμετώπιση άμεσων προβλημάτων ξεπερνώντας την παγίδα της φιλανθρωπίας. Δεν επιδιώκουμε να υποκαταστήσουμε το υπό διάλυση κοινωνικό κράτος, αλλά να λειτουργήσουμε ως καταλύτης για την ενεργοποίηση και την αυτενέργεια, τη διεκδίκηση των κοινωνικών παροχών σε όλους. Χωρίς ηγεμονισμούς και στενές κομματικές καταγραφές, αλλά με στόχευση στο τρίπτυχο λαϊκή αυτοοργάνωση – αντίσταση - αλληλεγγύη για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια του λαού, την πάλη κατά των μνημονίων και την κοινωνική χειραφέτηση.

Στη συνέλευση θα διαμορφωθεί το πλαίσιο της πολιτικής παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ νομού ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ τόσο σε ιδεολογικό/θεωρητικό επίπεδο όσο και σε πρακτικό. Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει τις σύντομες εισηγήσεις θα εμπλουτιστεί ο προβληματισμός, θα οργανωθεί η παρέμβασή μας σε τοπικό επίπεδο ενώ παράλληλα θα γίνεται εγγραφή και νέων μελών από όλο το νομό. Η συνέλευση θα ολοκληρωθεί με την ανάδειξη - εκλογή της Συντονιστικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ νομού ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

3 σχόλια:

  1. Σαν εκείνη τη διαφήμιση με το ουίσκι: «η μέρα φεύγει....το johnnie walker έρχεται…» Έτσι και με το ΣΥΡΙΖΑ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται… το κίνημα φεύγει…» Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις πάει καλά, όσο γίνεται «κυβερνώσα αριστερά», όσο αναγορεύεται επίσημα σε αξιωματική αντιπολίτευση, όσο γίνεται υπεύθυνος και αποδεκτός συνομιλητής του Ράιχενμπαχ... τόσο το κίνημα «φεύγει»… Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ οργανώνει την… έφοδό του προς την κυβέρνηση, τόσο υποχώρηση και «υποστολή» κινήματος έχουμε… Ενώ μπροστά μας είναι η απεργία της Τετάρτης, ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται με την κομματική του οικοδόμηση!!! Μακάρι να ασχολούνταν τόσο και με τις κινηματικές πρωτοβουλίες κοινής δράσης …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Οι επιχειρηματίες στις επιχειρήσεις τους. Οι τραπεζίτες στις τράπεζες, όχι όμως με το δημόσιο χρήμα. Οι καναλάρχες στα κανάλια τους, αποπληρώνοντας όμως τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο. Και ο λαός στην εξουσία» (Α. Τσίπρας, Αυγή 23/9/12).
    Αν αυτό είναι Αριστερά, εγώ είμαι κινέζος…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κεντρικό τρίπτυχο του εναλλακτικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ όπως το έθεσε ο Α. Τσίπρας στη ΚΠΕ του ΣΥΝ: «Ακύρωση του Μνημονίου – αναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης – ανασυγκρότηση της χώρας» (Η ΑΥΓΗ, Κυριακή 23/9)

    ΚΟΥΙΖ (για δυνατούς λύτες): Τι διαφορά έχει η «επαναδιαπραγμάτευση» (της «τρόικας εσωτερικού») από την «αναδιαπραγμάτευση» (του ΣΥΡΙΖΑ);;;

    *** Ο νικητής ανακηρύσσεται αυτοδίκαια μέλος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ με δικαίωμα ψήφου στις εκλογές για την ανάδειξη της Νομαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή