Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

O Σύριζα Καρδίτσας πάει Θεσσαλονίκη!

Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο, που σε τόσο σύντομο χρόνο, να έχει σχεδιαστεί και εκτελεστεί η πιο ληστρική αναδιανομή εισοδήματος και η πιο βάρβαρη επιδρομή στα δικαιώματα των εργαζομένων. Η χώρα και οι εργαζόμενοι έχουν μπει για τα καλά σε συνθήκες ενός ταξικού πολέμου.
Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που προέκυψε μετά, ξόδεψε γρήγορα όσα αποθέματα ανοχής, αναμονής και προσδοκιών είχε επιχειρήσει να δημιουργήσει.Εγκατέλειψε σε χρόνο μηδέν κάθε συζήτηση για διαπραγμάτευση και απαγκίστρωση από το Μνημόνιο. Δεν άσκησε καμία πίεση στους δανειστές. Δεν κατέθεσε και δε «διαπραγματεύτηκε» καν κάποιο εναλλακτικό σχέδιο άμυνας..
Οι δήθεν διαφοροποιήσεις μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης δε συνιστούν τίποτα περισσότερο από ανέξοδους θεατρινισμούς για επικοινωνιακές ανάγκες. Στην πράξη αποτελούν ένα ενιαίο νεοφιλελεύθερο και αντιλαϊκό κέντρο, που συνδέονται με ένα πολιτικό συμβόλαιο διευκολύνοντας το βάθεμα των νεοφιλελευθέρων πολιτικών και την πλήρη απαξίωση της εργασίας. Γι’ αυτό και η σημερινή Κυβέρνηση πολύ γρήγορα θα κατακτήσει τον τίτλο της πιο ανυπόληπτης κυβέρνησης των τελευταίων δεκαετιών.
Η αναμονή της έκθεσης της τρόικα, η αναπαραγωγή εκείνων δηλαδή των πολιτικών, που μας οδήγησαν στην καταστροφή, αντιμετωπίζεται από τα διατεταγμένα ΜΜΕ και την κυβέρνηση, ως η «έλευση του μεσσία», ενώ αποτελεί το συντομότερο δρόμο προς την κόλαση. Οι πολιτικές αυτές μας οδηγούν μέσα στο 2013 πιο κοντά σε μισθούς Λετονίας και Εσθονίας και δημιουργούν συνθήκες απόλυτης φτωχοποίησης με 500.000 οικογένειες με μηδενικό εισόδημα.
Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με τους επικοινωνιακούς θεατρινισμούς κ. Δένδια, ανοίγει πόρτες και παράθυρα στον εκφασισμό της κοινωνίας, ιδιαίτερα των πολύ φτωχών και λαϊκών στρωμάτων. Ο δήθεν ισχυρισμός τους ότι τα προτεινόμενα μέτρα είναι αναγκαία για την παραμονή της χώρας στο ευρώ αποτελεί στην πράξη άλλον έναν απροσχημάτιστο εκβιασμό, ώστε να περάσουν αυτά με το λιγότερο πολιτικό κόστος.
Η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να αποφύγει τη μαζική λαϊκή αντίδραση απέναντι στα προωθούμενα μέτρα της εξόντωσης και της εξαθλίωσης. Μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία ενός νέου ακόμα πιο μαζικού και αποτελεσματικού κύκλου αγώνων, που θα σηματοδοτήσει την οριστική απεμπλοκή του λαού μας και των εργαζομένων από την χωρίς ορατό τέλος, φτώχεια, ανέχεια και εξαθλίωση.
Δεν υπάρχουν περιθώρια για χάσιμο άλλου χρόνου.
Αγωνιζόμαστε για:
  • Να μην ψηφιστούν τα εφιαλτικά μέτρα των 20 δις
  • Ακύρωση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων
  • Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους
  • Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος
  • Υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας
  • Παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας με επίκεντρο την κοινωνία και τους εργαζόμενους
  • Υπεράσπιση των μισθών, των συλλογικών συμβάσεων, των συντάξεων
  • Προστασία της δημόσιας παιδείας – υγείας – κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας
  • Ουσιαστική προστασία για τους ανέργους και τους κοινωνικά αποκλεισμένου

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ ΣΤΙΣ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΕΓΝΑΤΙΑΣ – 5.30 μ.μ.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Δευτέρα – Παρασκευή 8-10μμ, 24410-44048

1 σχόλιο:

  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει Θεσσαλονίκη, το κίνημα που πάει;
    Πέρσι τέτοιο καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ μας καλούσε στη ΔΕΘ για να συμμετέχουμε «στο συλλαλητήριο που οργανώνουν τα συνδικάτα». Φέτος ξεχάστηκαν φορείς, συνδικάτα, κινήματα κλπ και έχουμε σκέτο ΣΥΡΙΖΑ. Δείγμα και αυτό των προτεραιοτήτων που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτα το (ενιαίο) κόμμα και μετά το κίνημα. Κάτι ανάλογο άλλωστε δεν κάνει και το ΚΚΕ; Και στο κάτω-κάτω, τι σόι αξιωματική αντιπολίτευση θα ήμασταν αν δεν κοιτάζαμε πρώτα το μαγαζάκι μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή